Вікові обмеження для водіїв: керувати автом зможуть не всі
Вікові обмеження для водіїв: керувати автом зможуть не всі

Вікові обмеження для водіїв: керувати автом зможуть не всі

Головний сервісний центр МВС України нагадав громадянам про діючі вікові обмеження для водіїв. Система розроблена з урахуванням складності керування різними видами транспорту та рівня відповідальності водія.

Вікові обмеження для водіїв: керувати автом зможуть не всі - Фото 1

Стати водієм можна вже з 16 років – у цьому віці дозволяється керувати мотоциклами, скутерами та мопедами після отримання прав категорії А та А1.

До керування легковими автомобілями, вантажівками до 7,5 тонн та квадроциклами допускаються особи віком від 18 років. У цьому віці можна одержати права категорій В і С.

Через рік, з 19 років, водії можуть "підвищити кваліфікацію" і отримати категорії BE і CE, що дозволяють керувати автомобілями з важкими причепами.

Водій маршрутки в Україні
Водій маршрутки
24 канал

Найсуворіші вимоги висуваються до водіїв громадського транспорту. Право керування автобусами та мікроавтобусами, що перевозять понад 8 пасажирів (категорія D), надається лише з 21 року.

МВС зазначає, що хоча підготовку до іспитів можна розпочинати заздалегідь, складати їх дозволяється лише після досягнення встановленого віку. Такі заходи мають гарантувати, що за кермом опиняться водії з достатнім рівнем зрілості та відповідальності.

Раніше "Хвиля" писала про те, що одна копійчана деталь у автівці може вберегти водіїв від серйозного штрафу.

Також нагадаємо, що МВС України пропонує послугу збереження автомобільних номерів.

Джерело матеріала
loader