Військовий назвав основні досягнення Курської операції ЗСУ
Військовий назвав основні досягнення Курської операції ЗСУ

Військовий назвав основні досягнення Курської операції ЗСУ

Курська операція Збройних сил України (ЗСУ) поставила під величезні сумніви наратив Росії про те, що вона вже перемагає у війні проти України.

Успіх ЗСУ на території РФ перекреслив усю інформаційну політику Кремля, збив хвилю пропаганди й зруйнував міф про непереможність російської армії. А головне — дія на випередження противника не дала йому змоги здійснити прорив у Сумській області, заявив в ефірі телеканалу FREEДOM військовослужбовець ЗСУ Кирило Сазонов.

"Операція ЗСУ в Курській області дала два чітких результати. Перший — політичний. Російський диктатор Путін і вся його пропагандистська машина переконували своє населення, своїх союзників, а також працювали на українському інформаційному полі з однією простою тезою — Росія повільно перемагає у війні проти України. При цьому Путін весь час наголошував, що війни немає, триває так звана "СВО" і все йде за планом. Важко з цим сперечатися, тому що ніхто не знає, який план у Путіна і на які цілі він розрахований. Операція ЗСУ в Курській області геть зруйнувала міф про непереможність російської армії, поставила під сумнів їхні успіхи на фронті, загалом — перекреслила всю інформаційну політику Кремля", — розповів Сазонов.

Він зазначив: крім цього, всупереч заявам Путіна, що в область зайшла групка бандитів і їх звідти дуже скоро витіснять, це теж виявилося неправдою — за два місяці ЗСУ все ще перебувають у Курській області й контролюють фактично всі зайняті під час наступу території.

"Хоча спроби витіснити ЗСУ з регіону не вийшло, попри те, що в регіоні працювала вся група російських військ: Північний Ленінградський військовий округ, плюс мобільні підрозділи 106-ї десантної дивізії, 155-та бригада морської піхоти, яка раніше була під Торецьком, 810-та бригада морської піхоти тощо. І це перший результат Курської операції — все йде далеко не за планом. Усі союзники Росії опинилися у великому шоці. Міф про непереможність російської армії виявився просто міфом", — зазначив військовослужбовець ЗСУ.

Ще один аспект успіху Курської операції — виключно військовий.

"ЗСУ своїми діями в Курській області вдалося зірвати плани противника щодо прориву в Сумській області. Тому що за всіма розвідданими була інформація про те, що росармія планує зайти в Сумську область. ЗСУ просто спрацювали на випередження. Зараз, дивлячись на те, як російська армія стирає з лиця землі свої ж населені пункти на Курщині, є розуміння того, що це все було уготовано нашій Сумській області", — підсумував Кирило Сазонов.

Теги за темою
Збройні сили України
Джерело матеріала
loader