Австралія придбає у США зенітні ракети великої дальності на $4,7 мільярда
Австралія придбає у США зенітні ракети великої дальності на $4,7 мільярда

Австралія придбає у США зенітні ракети великої дальності на $4,7 мільярда

Австралія уклала зі Сполученими Штатами угоду про придбання зенітних керованих ракет класу «земля - повітря» великої дальності Standard Missile на 4,7 мільярда доларів США.

Про це йдеться в заяві віцепрем’єр-міністра і міністра оборони країни Річарда Марлза, передає Укрінформ із посиланням на австралійське оборонне відомство.

«Придбанняракет Standard Missile SM-2 IIIC та SM-6 на суму 7 млрд австралійських доларів ($4,7 мільярда) є важливою віхою у збільшенні можливостей дальньої дії надводного флоту. Ці ракети є найдосконалішою зброєю протиповітряної та протиракетної оборони у світі і будуть поступово розгортатись на міноносцях і фрегатах австралійських ВМС», - ідеться в заяві Марлза.

Він не вказує кількості законтрактованих ракет і термінів їх надходження, але зазначає, що вони стануть частиною ешелонованої протиракетної оборони, доповнивши ракети ESSM Block 2 та Naval Strike Missile, які зараз перебувають на озброєнні ВМС Австралії.

«Такі ракети дозволять нашим ВМС вражати морські, наземні та повітряні цілі на великих відстанях… Це ще один приклад того, як уряд (прем’єр-міністра Австралії Ентоні) Альбанезе модернізує озброєння сухопутних військ і флоту, посилюючи обороноздатність національних збройних сил», - підкреслив глава оборонного відомства.

За словами Марлза, Австралія стане першою країною, крім Сполучених Штатів, яка поставить на озброєнні новітні ракети-перехоплювачі SM-6.

ВМС США спільно з американським агентством із протиракетної оборони та міністерством оборони Австралії провели перше успішне випробувальне перехоплення балістичної ракети середньої дальності за допомогою SM-6 у березні. ВМС Австралії надавали американським військовим підтримку у збиранні даних та здійсненні комунікацій, а також надали дані про спостереження за цілями в умовах симуляції бойових дій.

Як повідомляв Укрінформ, десятки австралійських танків Abrams будуть відправлені в Україну в рамках нового пакету військової допомоги від Австралії на суму 245 мільйонів доларів.

Фото: seabreeze.org.ua

Теги за темою
США Австралія
Джерело матеріала
loader
loader