БЕБ припинило нелегальну діяльність ще трьох АЗС на Київщині
БЕБ припинило нелегальну діяльність ще трьох АЗС на Київщині

БЕБ припинило нелегальну діяльність ще трьох АЗС на Київщині

Детективи Бюро економічної безпеки України встановили факти продажу незаконно виготовленого пального на території Київської області. Нелегальні АЗС працювали у Боярці, Вишневому та Ворзелі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба БЕБ.

"Детективи БЕБ провели обшуки на трьох автозаправних станціях та зафіксували порушення вимог законодавства України. Станції працювали без дозвільних документів, в тому числі ліцензії на роздрібну торгівлю пальним, сертифікатів якості на пальне та документів про його походження. Крім того, на АЗС були відсутні реєстратори розрахункових операцій", - йдеться у повідомленні.

БЕБ припинило нелегальну діяльність ще трьох АЗС на Київщині - Фото 1

За результатами обшуків детективи БЕБ вилучили 12 т контрафактного дизеля та бензинумарки А-95, готівку, отриману від реалізації пального, а також обладнання - шість модульних станцій для заправки автомобілів пальним та скрапленим газом. Загальна вартість вилученого майна становить близько 2 млн грн.

Досудове розслідування за ч.1 ст. 204 Кримінального кодексу України триває, встановлюється повне коло осіб, причетних до незаконної діяльності.

Як повідомлялося, БЕБ повідомило про підозру директору компанії з виробництва біоетанолу в ухиленні від сплати 45 млн грн податків. Компанія продавала виробникам пального та АЗС біоетанол під виглядом розчинника без сплати акцизного податку. Останні змішували хімічну продукцію з пальним для збільшення його обʼєму. Детективи БЕБ вилучили понад 130 тис. літрів біоетанолу та 38 тис. літрів розчинника. Орієнтовна вартість вилученого становить понад 6,7 млн грн.

Фото: БЕБ

Джерело матеріала
loader
loader