Держмистецтв оголосило лауреата премії імені В.С. Косенка у 2024 році
Держмистецтв оголосило лауреата премії імені В.С. Косенка у 2024 році

Держмистецтв оголосило лауреата премії імені В.С. Косенка у 2024 році

Премія імені Віктора Косенка присуджується за видатні досягнення у сфері професійної композиторської творчості для дітей та юнацтва

21 жовтня 2024 року, Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти провело засідання Комітету з присудження премії імені В.С. Косенка у 2024 році, на якому і було обрано переможця. Про це повідомила пресслужба Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти.

У повідомленні йдеться, що всі члени Комітету досконально ознайомившись з усіма заявками, які цьогоріч були подані до Держмистецтв на отримання премії, шляхом відкритого голосування, визначили лауреатом Золтана Алмаші.

«Він отримує премію за музичні твори для дітей молодшого та середнього віку до збірки «Казкова країна Віолончель» для віолончелі та фортепіано та для двох віолончелей та фортепіано», — повідомили у Держмистецтв.

Золтан Алмаші — український композитор, віолончеліст, педагог та лауреат багатьох музичних премій.

Він є автором понад 60 творів, переважно для камерного оркестру. Почав писати власні твори ще під час навчання у музичній школі. Композиторський дебют відбувся 1995 — в концерті фестивалю сучасної музики «Контрасти» був виконаний твір «Рондо» для двох віолончелей (партію другої віолончелі виконував сам композитор).

Композитор створив чимало творів на замовлення різних творчих об’єднань та музичних інституцій, зокрема багато творів написані спеціально для ансамблів сучасної музики «Nostri temporis», «Рикошет», а особливо для Національного ансамблю солістів «Київська камерата».

Премія імені Віктора Косенка присуджується за видатні досягнення у сфері професійної композиторської творчості для дітей та юнацтва.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Джерело матеріала
loader
loader