“Нова пошта” спростувала дозвіл на польоти до України для своєї авіакомпанії
“Нова пошта” спростувала дозвіл на польоти до України для своєї авіакомпанії

“Нова пошта” спростувала дозвіл на польоти до України для своєї авіакомпанії

Авіакомпанії Supernova Airlines дозволили виконувати рейси до Львова та Києва. Про це 22 жовтня повідомило видання Крила з посиланням на наказ голови Державної авіаційної служби України Олександра Більчука.

Авіакомпанія “Нової пошти” нібито отримала права на експлуатацію повітряних ліній Львів – Прага та Київ – Прага з частотою 7 рейсів на тиждень для виконання регулярних міжнародних повітряних перевезень з 1 листопада на необмежений строк.

Водночас сама “Нова пошта” повідомила у вівторок, що авіакомпанія Supernova Airlines отримала дозвіл на чартерні рейси всередині ЄС.

- Тепер маємо дозвіл від Агентства з авіаційної безпеки Європейського Союзу на здійснення комерційних рейсів у небі Європи. Це важливий крок, адже тепер ми зможемо виконувати чартерні рейси всередині ЄС, а отже ще швидше доставляти ваші посилки! Наразі триває фінальна підготовка до запуску польотів, — сказано в пресрелізі.

У “Новій пошті” додали, що стратегічно Supernova Airlines  націлена на далекомагістральні рейси з США до Європи та з Китаю до Європи. Про польоти в повітряному просторі України в заяві не йдеться. У пресслужбі «Нової пошти» пояснили Суспільному, що їхня авіакомпанія отримала технічний дозвіл на польоти, аби мати змогу літати одразу, коли повітряний простір України відкриють.

  • У травні 2023 року компанія Supernova Airlines здійснила свій перший авіарейс за маршрутом «Рига – Жешув – Рига» на літаку ATR 72. Рейс було виконано в кооперації з латвійською авіакомпанією RAF-Avia.
  • 18 вересня 2024 року відбувся перший рейс Supernova Airlines на власному Boeing 737-800SF під прапором України з українськими реєстраційними знаками UR-NPA. Авіакомпанія планує розпочати регулярну комерційну експлуатацію літака в зимовому сезоні 2024-2025 року.
  • 16 січня 2023 року Supernova Airlines отримала сертифікат експлуатанта, який надає можливість розпочати власні вантажні авіарейси. Supernova Airlines буде здійснювати рейси з українських міжнародних аеропортів "Бориспіль" та "Львів" після закінчення війни, а поки українське небо закрите для польотів — авіаційні перевезення будуть здійснюватися з найближчих до України європейських аеропортів.
Джерело матеріала
loader
loader