Навчання під час подорожей: мрія чи реальність
Навчання під час подорожей: мрія чи реальність

Навчання під час подорожей: мрія чи реальність

Навчання під час подорожей: мрія чи реальність

Учні онлайн-школи розповіли про переваги дистанційного навчання.

У сучасному світі, коли технології стирають кордони, можливість поєднувати подорожі та навчання перестала бути мрією.

Дистанційна освіта відкриває нові горизонти для школярів, дозволяючи отримувати якісні знання незалежно від місця перебування. Наскільки такий формат є ефективним та корисним, ми вирішили запитати в учениць Онлайн-школи «Альтернатива».

Altернатива онлайн-школа

Вітрук Марія Вікторівна, 10 клас

Марія, як часто Ви мандруєте? Чи складно поєднувати подорожі з навчанням?

-   Я досить часто подорожую: приблизно два-три рази на місяць. Поєднувати подорожі з навчанням мені не складно, адже я навчаюся в Онлайн-школі «Альтернатива». Гнучкий графік дозволяє мені самостійно планувати свій день, що є надзвичайно зручним. На тестові та письмові завдання зазвичай дається достатньо часу, і я встигаю вчасно їх виконувати. Якщо не встигаю, я звертаюся до вчителя з проханням продовжити термін, а викладачі завжди йдуть мені назустріч.

Що Вам найбільше подобається у дистанційному навчанні?

-   У дистанційному навчанні найбільше подобається можливість самостійно створювати розклад, що дозволяє мені мати час на хобі та волонтерську діяльність. Наприклад, під час довгих подорожей тривалістю у декілька тижнів я зранку займаюся уроками, а потім приділяю час своїм справам. Якщо подорож коротка, можу взагалі не виконувати завдання, щоб повністю насолодитися часом у відпустці, а після повернення надолужую навчальний матеріал.

Як Ви підтримуєте зв'язок з учителями під час перебування у подорожах?

-  Комунікація завжди залишається на високому рівні, адже з кожним викладачем в мене є окремий персональний чат, тому навіть, коли я подорожую, я завжди можу звернутися до вчителя з усіма своїми питаннями, на які швидко отримую відповідь. 

Altернатива онлайн-школа

Вітрук Юлія Вікторівна, 9 клас

Юлія, які труднощі виникають у навчанні під час подорожей, і як Ви їх долаєте?

-   Основні труднощі полягають у тому, що іноді лінь робити уроки й важко змусити себе вчитися на відпочинку. Також можливі проблеми з інтернетом, однак, як правило, все це завжди можна вирішити.

Чи вважаєте Ви, що подорожі дають можливість розвивати нові навички, крім тих, що Ви отримуєте у школі?

-   Звичайно, подорожі розвивають нас, ми дізнаємося щось нове, культуру, пам'ятки та інше. Це як додаткові цікаві заняття з історії чи географії.

Чому Ви вирішили навчатися в Онлайн-школі «Альтернатива»?

-   З початком війни моя школа не дуже була підготовлена до онлайн-формату, тому навчання було неефективним. Моя мама знайшла Онлайн-школу «Альтернатива» і запропонувала нам з сестрою вчитися в ній, про що ми жодного разу не пожалкували.

Що найбільше подобається Вам в «Альтернативі»?

-   Мені дуже подобається «Альтернатива», тому що я сама можу планувати свій графік. Також можу поїхати у відпустку і не хвилюватися, що пропущу матеріал, адже всі уроки представлені в записі, а на виконання домашніх робіт дається цілий тиждень. Школа постійно створює якісь унікальні та цікаві фішки, наприклад, протягом року я можу збирати ачівки за старанність і активність на сайті, а в кінці отримати матеріальну винагороду, наприклад: планшет, рюкзак, повербанк тощо. Ще важливо, що я можу перенести дату здачі контрольної роботи, якщо в мене є поважна причина.

Джерело матеріала
loader