Оновлення до Android 15 перетворює старі смартфони на "цеглину"
Оновлення до Android 15 перетворює старі смартфони на "цеглину"

Оновлення до Android 15 перетворює старі смартфони на "цеглину"

Смартфони Pixel першими отримали доступ до нової операційної системи. Але, як це часто буває, розгортання не пройшло без проблем.

В інтернеті почали з'являтися повідомлення, які застерігають власників смартфонів Google Pixel 6, Pixel 6 Pro і Pixel 6a від оновлення до Android 15. За словами "постраждалих", воно безповоротно пошкоджує апарати. Портал GSMArena спробував розібратися в ситуації.

Згідно з джерелом, проблеми виникають після ввімкнення функції Private Space ("Приватний простір"), хоча є й випадки, коли пристрої перетворювались на "цеглину" під час звичайного використання, тож це може бути не зовсім проста й однозначна ситуація.

Ті, хто вже зіткнувся з проблемою, описують свої телефони як "повністю мертві", при цьому типові методи усунення неполадок, як-от натискання кнопок живлення і зменшення гучності, не працюють. Підключення пристроїв до комп'ютера також не допомогло.

Google поки що ніяк не прокоментувала проблему. Тому якщо у вас Pixel 6, і ви ще не оновилися до Android 15, рекомендується почекати, поки компанія не запропонує якесь рішення.

Джерело матеріала
loader