Підлітки розробили гру-квіз про деколонізованих художників
Підлітки розробили гру-квіз про деколонізованих художників

Підлітки розробили гру-квіз про деколонізованих художників

Освітня фундація GoGlobal та #ПоколінняПеремоги презентують артпроєкт «Завжди українці», що має на меті нагадати про проблему культурної апропріації

Для того, щоб якомога більше людей дізналися про вкрадену  українську культуру, команда GoGlobal спільно з IT-компанією Reface під час Dive in ESTEAM camp за допомогою штучного інтелекту створила серію портретів дітей у стилі картин деколонізованих художників Казимира Малевича, Івана Айвазовського, Іллі Рєпіна, Марії Башкирцевої та Архипа Куїнджі. Про це розповіли у пресслужбі освітньої фундації GoGlobal.

Частину цих робіт можна побачити на сітілайтах у центрі Києва, а повна експозиція буде представлена на виставці на 8 поверсі в ТРЦ Gulliver, що стартує 21 жовтня й триватиме тиждень.

«Зі свого боку фахівці онлайн IT-академії GoITeens спільно з учасниками кемпу розробили унікальну гру в метавсесвіті Roblox про деколонізованих художників. Підлітки створили 5 віртуальних музеїв, де кожен охочий може пройти інтерактивний квіз і дізнатись про біографію, творчість і життя митців в Україні», — йдеться у повідомленні.

Відвідати віртуальні музеї можна за посиланням.  

Нагадаємо, що компанія Google запустила на ігровій платформі Roblox онлайн-гру «Be Internet Awesome World», яка покликана навчити дітей безпечного поводження в мережі.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги за темою
онлайн
Джерело матеріала
loader
loader