РФ завербувала 10-річну дитину. Прокурор Харківщини шокував даними
РФ завербувала 10-річну дитину. Прокурор Харківщини шокував даними

РФ завербувала 10-річну дитину. Прокурор Харківщини шокував даними

Російські спецслужби активно вербують неповнолітніх задля диверсійної роботи. Про це повідомив керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков в інтервʼю Oboz.ua

«Зараз здійснюється досудове розслідування у семи кримінальних провадженнях за фактами підпалів автотранспорту, що належить військовослужбовцям, а також релейних шаф «Укрзалізниці», на причетність до яких перевіряється 13 неповнолітніх та малолітніх осіб. Наймолодшому фігуранту, якого завербували росіяни, – 10 років!» – зауважив Фільчаков.

За його словами, на сьогодні у п’яти кримінальних провадженнях шістьом особам повідомлено про підозру. У вказаних справах неповнолітні та малолітні залучалися до диверсійної діяльності через месенджер Telegram представниками спецслужб держави-агресора через анонімні акаунти з обіцянками грошової винагороди, пояснив прокурор.

«Це не ідейні люди. Це найбільш вразлива, на мій погляд, категорія суспільства. Бо діти найбільше піддаються впливу», – запевнив посадовець.

Фільчаков додає, що наразі правоохоронці проводять комплексну та системну роботу серед неповнолітніх, роз'яснюючи їм, зокрема, наслідки дій. За його інформацією, в області вже мають результати: з вересня тенденція щодо вчинення вказаних злочинів і серед дорослих, і серед неповнолітніх зменшилась. 

Також служба безпеки та Національна поліція затримали в Івано-Франківський області двох місцевих мешканців віком 15 та 18 років, які вчинили серію підпалів автомобілів Сил оборони України.

Джерело матеріала
loader