Наводили ракети на п’ять областей: СБУ викрила агентурну пару ФСБ
Наводили ракети на п’ять областей: СБУ викрила агентурну пару ФСБ

Наводили ракети на п’ять областей: СБУ викрила агентурну пару ФСБ


Агенти їздили по регіонах як “сімейна пара”, збираючи координати для ракетно-бомбових та дронових атак Росії.


Служба безпеки затримала двох агентів ФСБ, які коригували повітряні удари армії РФ по Донецькій, Київській, Чернігівській, Полтавській та Черкаській областях. Про це пресслужба СБУ у вівторок, 22 жовтня.
 
Зловмисниками виявилися 27-річний рецидивіст, колишній наркоторгівець з Краматорська, а також його 34-річна співмешканка. Разом вони шукали швидкий заробіток у Telegram-каналах, де на них вийшов представник ФСБ і запропонував гроші в обмін на співпрацю.
 
За його вказівкою агенти їздили по регіонах як “сімейна пара”, збираючи координати для ракетно-бомбових та дронових атак Росії.
 
Крім того, під час повітряних ударів агресора фігуранти мали відслідкувати геолокації ППО, а у разі “прильотів” – уточнювати їхні наслідки.
 
Ппри переїздах у різні міста України агенти орендували квартири з видом на потенційні цілі. Після заселення вони встановлювали у вікнах помешкань мобільні телефони з додатковими засобами живлення, які в онлайн-режимі транслювали зображення для росіян.
 
Служба безпеки завчасно викрила агентів, задокументувала їхні злочини і затримала за місцем проживання у Краматорську, куди вони повернулися, щоб продовжити роботу на ворога.
 
У ході спецоперації вилучено всі мобільні телефони, які фігуранти встановлювали у “спостережних пунктах” у різних областях України.
 
Слідчі СБУ повідомили агентам про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала агента ФСБ у Кропивницькому. Ним виявився 34-річний місцевий житель, який “зливав” росіянам місця базування та маршрути руху ЗСУ.

Наводив удари РФ по ешелонах ЗСУ: працівнику Укрзалізниці дали довічне



Теги за темою
СБУ ФСБ
Джерело матеріала
loader
loader