Серіал «Гаррі Поттер» вивчатиме книги «глибше», ніж фільми, — керівник Warner Bros
Серіал «Гаррі Поттер» вивчатиме книги «глибше», ніж фільми, — керівник Warner Bros

Серіал «Гаррі Поттер» вивчатиме книги «глибше», ніж фільми, — керівник Warner Bros

Майбутній серіал про Гаррі Поттера довгий час був оповитий таємницями, однак наразі керівник Warner Bros. поділився деякою цікавою інформацією.

Відключайте рекламу - підтримуйте ITC! Серіал «Гаррі Поттер» вивчатиме книги «глибше», ніж фільми, — керівник Warner Bros - Фото 1

На виступі під час Mipcom у Каннах (через Variety) голова правління та генеральний директор Warner Bros. TV Group Ченнінг Дангі заявив, що «команда авторів вже працює, тоді як кастинги тривають нині по всій Великій Британії та Ірландії».

Дангі додав, що робота зі всесвітом «Гаррі Поттера» була його «неймовірною мрією», а він, як великий шанувальник книг, бачить в цьому можливість дослідити тексти Джоан Роулінг, «глибше, ніж це міг зробити двогодинний фільм».

«Це причина, чому ми вирушили в цю подорож».

Цікаво, що слова Дангі, здається, суперечать заяві одного зі сценаристів серіалу Енді Грінволда, який зізнався, що не дочитав усі книги серії, і сумнівається в доцільності точної екранізації творів Роулінг.

«Якщо щось рекламують як абсолютно точну екранізацію, я, мабуть, не отримаю від цього задоволення, бо не прочитав усі книги. Я читав їх своїй старшій доньці, доки вона не навчилася читати сама, а потім вона мене випередила».

Нині серіал про «Гаррі Поттера» навіть не має офіційної назви — про його замовлення в HBO оголосили у квітні 2023 року, а влітку підтвердили, що шоуранером стане Франческа Гардінер («Спадкоємці»), тоді як Марк Майлод («Гра престолів») та Джоан Роулінг виступатимуть в ролі виконавчих продюсерів.

На кастинг для ролей Гаррі, Рона та Герміони запросили акторів, яким у квітні 2025 року має виповнитися 9-11 років — обов’язково резидентів Великої Британії чи Ірландії.

Очікується, що серіал, який називали «правдивою адаптацією» однієї з найуспішніших франшиз, дебютує на HBO та потоковому сервісі Warner Bros. Discovery Max у 2026 році.

Джерело матеріала
loader
loader