Штрафи до 1700 гривень: водіям витрясуть гаманці — кого омине
Штрафи до 1700 гривень: водіям витрясуть гаманці — кого омине

Штрафи до 1700 гривень: водіям витрясуть гаманці — кого омине

В Україні стабільно зростають ціни на бензин, що спонукає багатьох водіїв встановлювати газобалонне обладнання (ГБО) на свої автівки. Це дозволяє заощаджувати на паливі, проте після переобладнання транспортний засіб необхідно офіційно перереєструвати. Ігнорування цієї вимоги може призвести до серйозних штрафів.

У Головному сервісному центрі МВС нагадали, що кожен водій зобов'язаний звернутися до найближчого сервісного центру МВС протягом 10 днів після встановлення ГБО. Для цього потрібно мати низку документів, серед яких:

  • свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу;
  • акт приймання-передачі авто;
  • свідоцтво про погодження конструкцій;
  • сертифікат відповідності;
  • паспорт громадянина України;
  • ідентифікаційний номер.

    Установка ГБО gbo-gas-service.

Після завершення процедури перереєстрації власник авто отримає нове свідоцтво про реєстрацію, де буде вказано новий вид палива, який використовує транспортний засіб.

Попит на переобладнання автівок для використання ГБО суттєво зріс у 2024 році. За даними МВС, більше 18 тисяч автомобілів були перереєстровані з початку року.

Законодавство України передбачає покарання для водіїв, які не виконали перереєстрацію після встановлення ГБО. Перший штраф становить 850 гривень, а повторне порушення збільшує штраф до 1700 гривень. Крім того, якщо документи автомобіля не відповідають його технічним характеристикам, водій може отримати додатковий штраф у розмірі 255 гривень.

Раніше ми розповідали, що аварійка може стати причиною штрафу для водіїв

Також, негласні правила для водіїв: поради від експертів, які стануть у нагоді кожному

Джерело матеріала
loader
loader