Українці Австралії закликали уряд посилити санкції проти Росії
Українці Австралії закликали уряд посилити санкції проти Росії

Українці Австралії закликали уряд посилити санкції проти Росії

Союз українських організацій Австралії (СУОА) закликав Канберру посилити санкційний тиск на Росію та представив пропозиції в межах розслідування Сенату щодо австралійського режиму санкцій.

Про це повідомляється на сторінці СУОА у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

«Хоча чинний режим санкцій Австралії вже відіграв корисну роль у притягненні Росії (та її прихильників) до відповідальності за жорстоке незаконне вторгнення в Україну, залишається багато можливостей для його посилення», – наголосили в СУОА. 

Пропозиції СУОА містять чотири ключові рекомендації: забезпечення повного дотримання Австралією обмежувальних заходів, запроваджених Україною та її партнерами для уникнення «прогалин» у списках санкційних осіб чи організацій; усунення лазівок у санкційному режимі, які досі дозволяють продовжувати торгівлю з Росією, зокрема імпорт продукції, виготовленої з російської нафти; замороження, конфіскація та перепрофілювання активів під контролем Росії в Австралії для відбудови України, а також розширення санкцій проти прямих (Іран, Північна Корея) та непрямих (Китай) прихильників російського вторгнення в Україну.

З повним текстом пропозицій можна ознайомитися за посиланням

Як повідомляв Укрінформ, Союз Українських Організацій Австралії (СУОА) привітав та подякував за рішення Канберри передати Україні партію танків Abrams. 

Теги за темою
Росія Австралія
Джерело матеріала
loader