Блінкен закликає до зваженої відповіді Ізраїлю на ракетну атаку Ірану
Блінкен закликає до зваженої відповіді Ізраїлю на ракетну атаку Ірану

Блінкен закликає до зваженої відповіді Ізраїлю на ракетну атаку Ірану

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що відповідь Ізраїлю на ракетний обстріл Ірану 1 жовтня не повинна призвести до більшої ескалації, а також закликав до припинення вогню в Газі і припинення бойових дій в Лівані.

Як передає агентство, Блінкен робить свій перший великий поштовх до припинення вогню в Газі та Лівані після того, як Ізраїль вбив лідера ХАМАС минулого тижня – і останній перед президентськими виборами.

Держсекретар США, який провів переговори з прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу заявив, що для країни настав час скористатися своїми військовими перемогами.

"Настав час перетворити ці успіхи на довготривалий стратегічний успіх.

Ми повинні зосередитися на тому, щоб повернути заручників додому, закінчити цю війну і мати чіткий план на майбутнє", – сказав він журналістам, готуючись до від'їзду в Саудівську Аравію.

Опісля Білий дім заявив, що Тегеран зіткнеться з серйозними наслідками через масштабну ракетну атаку на Ізраїль.

Нещодавно газета The Washington Post повідомила про те, що прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив адміністрації американського президента Джо Байдена, що готовий завдати удару по військових, а не нафтових чи ядерних об'єктах в Ірані.

Джерело матеріала
loader