Irizar показав полегшений на 1000 кг електробус i3
Irizar показав полегшений на 1000 кг електробус i3

Irizar показав полегшений на 1000 кг електробус i3

На міжнародній виставці автобусів FIAA 2024, що проходить з 22 по 25 жовтня у Мадриді, не обійшлося без яскравих світових прем’єр. На стенді компанії Irizar показали міжміський електроубус i3 – модель класу II типу Low Entry (з низьким входом). Він отримав новий, агресивний дизайн з різкими лініями – в дусі машин всього модельного ряду.

Завдяки використанню більш легких та міцних компонентів споряджену масу вдалося зменшити на 1000 кг. За твердженням виробника, запас ходу становить 400 км. Використання полегшеного інтегрального шасі дозволило підвищити економічність на 50%.

Irizar показав полегшений на 1000 кг електробус i3 - Фото 1

Водій оцінить перероблену панель приладів і в цілому більш високий рівень комфорту. Irizar i3 відповідає найновішим європейським правилам безпеки GSR2 – з установкою камер та радарів для різних систем допомоги водієві. Більше того, автобус відповідає передовим нормам R155 та R156 щодо кібербезпеки та оновлення програмного забезпечення.

Irizar показав полегшений на 1000 кг електробус i3 - Фото 2

Irizar i3 крім електричної версії також буде доступний у гібридному виконанні, а також з дизельними моторами та двигунами на біогазі та HVO (гідроочищеній рослинній олії).

Джерело матеріала
loader