Історичний блокбастер «Дюма: Чорний диявол» розповість про батька відомого письменника
Історичний блокбастер «Дюма: Чорний диявол» розповість про батька відомого письменника

Історичний блокбастер «Дюма: Чорний диявол» розповість про батька відомого письменника

З легкої руки Квентина Тарантіно глядачі знають, що «Олекснадр Дюма був чорним». Стрічка «Дюма: Чорний диявол» розповість про видатного предка французького письменника.

Відключайте рекламу - підтримуйте ITC! Історичний блокбастер «Дюма: Чорний диявол» розповість про батька відомого письменника - Фото 1

Ладж Лі, афрофранцузький режисер, чий повнометражний дебют «Знедолені» отримав приз журі в Каннах та номінацію на «Оскар», збирається написати сценарій та поставити історичний блокбастер «Дюма: Чорний диявол». Хоча бюджет стрічки ще не оприлюднений, очікується, що це буде один із найамбітніших французьких проєктів.

«Мене одразу захопила історія Дюма, першого темношкірого генерала у французькій армії. Я не можу дочекатися, щоб цю історію вивести на великий екран, оскільки вона розкриє забуту частину нашої історії», — розповідає Ладж Лі.

Стрічка адаптує не надто відому історію Томаса Александра Деві де ла Пайлетрі (Дюма), який народився карибським рабом у 1762 році та зробив бурхливу кар’єру французького революційного генерала. Син дворянина, маркіза Олександра Антуана Даві де ла Пайлетрі, і африканської рабині Марі-Сессетт Дюма, він став першим та найбільш титулованим темношкірим французьким військовим та служив під керівництвом Наполеона Бонапарта. Але попри його численні подвиги, які принесли йому прізвисько «Чорний диявол», його роль у Французькій революції була недооцінена. Наполеон навіть відмовив генералу у повній пенсії та ордені Почесного легіону.

«Занурюючись у творчість Олександра Дюма, я випадково натрапив на історію його батька, генерала Дюма. Я був вражений абсолютно незвичайною життєвою подорожжю і дуже здивований, що він не став більш відомим.

Було очевидно, що Ладж Лі ідеально підійде для того, щоб перенести на екран цю історію», — каже продюсер Дімітрі Рассам.

Героїчні досягнення та бурхливе життя генерала Дюма надихнули його сина, відомого французького письменника Олександра Дюма, на написання літературних шедеврів «Три мушкетери» та «Граф Монте-Крісто». Хоча йому не було й 4 років, коли його батько помер від раку шлунка, Олександр Дюма дорожив своєю спадщиною.

Фільм «Дюма: Чорний диявол» піде у виробництво в 2025 році. У стрічці зіграють відомі французькі та міжнародні зірки.

Джерело: Variety

Теги за темою
Франція
Джерело матеріала
loader
loader