Ізраїль підтвердив ліквідацію нового лідера Хезболли
Ізраїль підтвердив ліквідацію нового лідера Хезболли

Ізраїль підтвердив ліквідацію нового лідера Хезболли

На початку жовтня армія оборони Ізраїлю ліквідувала наступника лідера ліванського угруповання "Хезболла" Хасана Насралли - Хашима Сафі ад-Діна. Про це повідомляється в Х-мережі Військово-повітряних сил Ізраїлю.

Сафі ад-Дін був головою виконавчої ради терористичного угруповання організації "Хезболла" та був вбитий близько трьох тижнів тому разом з головою штабу розвідки "Хезболли" Хосейн Алі Зіма  під час нападу на Даха в Бейруті разом з іншими командирами, наголосили у ВПС Ізраїлю.

У той день ізраїльські військові літаки атакували головний штаб розвідки терористичної організації "Хезболла", розташований під землею. У ВПС стверджують, що на момент атаки там перебувало 25 посадовців "Хезболли".

Вперше про вбивство наступника Насралли прем'єр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив 8 жовтня. Однак військові тоді наголосили, що інформацію треба перевірити.

  • 17 жовтня армія оборони Ізраїлю також повідомила про ліквідацію лідера терористів ХАМАС Ях'ї Сінвара під час операції у Газі.  
  • У серпні Ях'я Сінвар став новим політичним лідером ХАМАС, після того як попередній лідер Ісмаїл Ханія був убитий у своїй резиденції в Тегерані 31 липня. В Ізраїлі вважають, що саме Сінвар був одним із організаторів атак ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня минулого року. А тому він був "ціллю номер один" ізраїльських військових. 

 

 

Джерело матеріала
loader