Яких військових КНДР відрядила на допомогу Путіну і на що вони здатні: експерт розповів
Яких військових КНДР відрядила на допомогу Путіну і на що вони здатні: експерт розповів

Яких військових КНДР відрядила на допомогу Путіну і на що вони здатні: експерт розповів

На війну проти України збираються не звичайні солдати.

Судячи з відомостей, які оприлюднила південнокорейська розвідка, на фронт з КНДР збираються аж ніяк не звичайні солдати, а елітні спецназівці-штурмовики із Сил спеціальних операцій.

Про це в інтерв’ю TSN.ua розповів лектор Унівеситету Корьо із Сеула, фахівець з вивчення Північної Кореї Федір Тертицький.

“Середній північнокорейський солдат, тобто простий якийсь молодший сержант у піхотній роті — у них їх доволі мало. Тому що життя його доволі печальне, багато в чому складається з вивчення робіт вождя під керівництвом політрука, допомоги колгоспу і трудовій мобілізації”, — каже Федор Тертицький.

Втім, на війну проти України, за його словам, збираються не звичайні солдати.

“А елітні спецназівці-штурмовики із того, що раніше в Північній Кореї називалося легкою піхотою, а потім Силами спеціальних операцій. Ці люди зазвичай і добре нагодовані і доволі натреновані. Але бойовими діями північнокорейські окремі формування не займалися від 1953 року, коли закінчилася Корейська війна”, — розповів Федор Тертицький.

Раніше Північна Корея відправляла за кордон старших офіцерів, каже експерт.

“Причому старших офіцерів, як правило від підполковника і вище. Усі ці люди отримували особисте схвалення вождя або його спадкоємця на виїзд за кордон. Оскільки за кордон дуже небезпечно відправляти солдатів, особливо офіцерів, бо він може набратися “неправильних” ідей, після чого він може захотіти повернути зброю проти вождя — чого вождь хоче найменше всього на світі”, — каже Федор Тертицький.

На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Що віддав Путін за допомогу Кім Чен Ина?

  • Не лише піхота: КНДР могла відправити до РФ пілотів – Newsweek
  • Відправлення військ було таємним пунктом угоди РФ з КНДР – WSJ
  • Стало відомо, скільки військових Північна Корея відправила на війну до України
Джерело матеріала
loader
loader