Романа Гладкого звільнили з посади начштабу Сил безпілотних систем
Романа Гладкого звільнили з посади начштабу Сил безпілотних систем

Романа Гладкого звільнили з посади начштабу Сил безпілотних систем

Начальник штабу командування Сил безпілотних систем Роман Гладкий звільнений з посади. Його наступником став екс-командир 28 ОМБр полковник Олексій Халабуд. Про це повідомили представники Міноборони у коментарі " Українській правді ".

- За наслідками перевірки, проведеної Службою безпеки України, було встановлено, що подальше перебування Романа Гладкого на посаді начальника штабу Сил безпілотних систем Збройних сил України неможливе. У зв'язку з цим 14 жовтня 2024 року його було звільнено з посади і переведено на посаду офіцера резерву батальйону резерву. Це рішення було ухвалено після дотримання всіх необхідних процедур та ретельної перевірки з метою підвищення ефективності роботи підрозділу та його здатності відповідати сучасним викликам, - зазначили джерела в МОУ.

У відомості також додали, що новим начальником штабу Сил безпілотних систем призначено полковника Олексія Халабуда, колишнього командира 28-ї окремої механізованої бригади ЗСУ.

  • Влітку 2024 начальником штабу командування Сил безпілотних систем призначили Романа Гладкого. Це викликало обурення користувачів соцмережі та спровокувало скандал. ЗМІ повідомляли, що його дружина має російське громадянство, а дочка у спортивних змаганнях представляла РФ.
  • Служба безпеки України 3 вересня заявила, що не проводила перевірку Гладкого перед призначенням на посаду начальника штабу командування Сил безпілотних систем, оскільки це "не передбачено законодавством" для таких посад.
Теги за темою
Міноборони
Джерело матеріала
loader