Музику Ганса Циммера з фільму «Дюна 2» визнали «непридатною» для «Оскара»
Музику Ганса Циммера з фільму «Дюна 2» визнали «непридатною» для «Оскара»

Музику Ганса Циммера з фільму «Дюна 2» визнали «непридатною» для «Оскара»

Композиція, створена Гансом Циммером для стрічки «Дюна 2», не претендуватиме на «Оскар» цього року.

Відключайте рекламу - підтримуйте ITC! Музику Ганса Циммера з фільму «Дюна 2» визнали «непридатною» для «Оскара» - Фото 1

Причина? В Академії кажуть, що усе через «перевищення ліміту на оригінальність» — начебто музика запозичила понад 20% вже випущених тем і містить «суттєві елементи» з його роботи у першій «Дюні».

«У випадках сиквелів та франшиз партитура не повинна використовувати понад 20% уже існуючих тем і музики, запозичених з партитур попередніх фільмів», — йдеться у правилі Академії (через Variety).

Ганс Циммер — один із найвідоміших композиторів у світі кіно, вже відзначений «Оскаром» за музику до мультфільму «Король-лев». Окрім цього, він створив партитуру до першого «Гладіатора», а також таких фільмів, як «Людина дощу», «Пірати Карибського моря», «Код да Вінчі», «Інтерстеллар» та ін. Німецький композитор також відомий тим, що підтримує Україну: у березні 2022 року Циммер організував тур Європою разом з представниками оркестру Одеського оперного театру, яким команда митця допомогла виїхати з України; а під час самого концерту присвятив одну з композицій жінкам, які служать в ЗСУ.

Попри те, що музика Ганса Циммера до «Дюни 2» не претендуватиме на «Оскар», він все ще може отримати нагороду за роботу для майбутньої драми Стіва Макквіна про Другу світову війну «Бліц». Тоді як композиція з «Дюни» може здобути перемогу на інших преміях, таких як Critics Choice Awards, «Золотий глобус», BAFTA і «Ґреммі».

Теги за темою
Кіно музика
Джерело матеріала
loader
loader