ВАКС відпустив депутатку Кормишкіну під особисту поруку Арахамії й Кіма
ВАКС відпустив депутатку Кормишкіну під особисту поруку Арахамії й Кіма

ВАКС відпустив депутатку Кормишкіну під особисту поруку Арахамії й Кіма

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді особистої поруки для чинної народної депутатки якій інкримінують незаконне збагачення.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Телеграмі.

«23 жовтня 2024 року слідчий суддя ВАКСзастосував до народного депутата України, яка підозрюється у незаконному збагаченні, запобіжний захід у вигляді особистої поруки.

Поручителями суд визначив двох осіб: голову фракції Верховної Ради України Давида Арахамію та голову однієї з обласних військових адміністрацій Віталія Кіма», - йдеться у повідомленні.

На підозрювану покладено виконання процесуальних обов’язків: повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну місця свого проживання, здати на зберігання до відповідних органів державної влади свої паспорти для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну, а також утримуватися від спілкування із визначеними в ухвалі слідчого судді особами.

Термін дії обов’язків – два місяці.

У САП нагадали, що, за даними слідства, парламентарка у 2021-2022 роках набула у власність активи, які на понад 20 млн грн перевищують офіційні доходи та заощадження за цей період. За отримані як необґрунтовані активи грошові кошти в подальшому підозрювана через юридичну особу придбала будинок поблизу Одеси, у якому вона проживає.

Народній депутатці повідомили про підозру в незаконному збагаченні 16 жовтня поточного року. Досудове розслідування триває.

Як повідомляв Укрінформ, 16 жовтня прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури за дорученням керівника САП повідомив про підозру і незаконному збагаченні чинній народній депутатці України.

За інформацією ЗМІ, йдеться про обраницю від партії "Слуга народу" Ірину Кормишкіну (попереднє прізвище Аллахвердієва - ред.).

Дії народного депутата України кваліфіковані за ст. 368-5 Кримінального кодексу України (Незаконне збагачення).

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Фото: Facebook / Ірина Кормишкіна

Теги за темою
Антикорупційний суд
Джерело матеріала
loader
loader