Нова очільниця дипломатії ЄС оголосила війну в Україні своїм пріоритетом
Нова очільниця дипломатії ЄС оголосила війну в Україні своїм пріоритетом

Нова очільниця дипломатії ЄС оголосила війну в Україні своїм пріоритетом

Наступна очільниця зовнішньополітичної служби Європейського Союзу Кая Каллас заявила, що питання війни в Україні та зміцнення безпеки ЄС будуть її пріоритетами на посаді.

Каллас зазначила, що європейська безпека є глибоко особистою для неї як уродженки країни, яка вже давно говорить іншим, що "імперіалістична мрія Росії ніколи не вмирала".

"Моїм короткостроковим пріоритетом має бути вирішення нагальних глобальних проблем: війни Росії проти України та зміцнення безпеки і оборони ЄС", – написала вона.

ЄС, за її словами, повинен також залишатися "в авангарді гуманітарних зусиль" на Близькому Сході і працювати "з усіма гравцями, щоб підтримати досягнення справедливого і всеосяжного миру".

Каллас також окремо підкреслила, що держави з "вісі зла" становлять особливі виклики.

"Такі країни, як Росія, Іран, Північна Корея і частково Китай прагнуть використати взаємозалежність як зброю і експлуатувати відкритість наших суспільств проти нас.

До цього ми повинні бути готові", – заявила вона.

Каллас, висунута європейськими лідерами в червні на посаду нового верховного представника ЄС із закордонних справ, змінить на цій посаді Жозепа Борреля.

У листопаді в Європарламенті відбудуться слухання щодо кандидатур до наступного складу Єврокомісії.

На 21 сторінці відповідей на запитання, поставлені депутатами напередодні слухань, експрем’єрка Естонії виклала своє бачення зовнішньої політики ЄС.

Джерело матеріала
loader
loader