Зловживання прокурорів при отриманні інвалідності: триває розслідування
Зловживання прокурорів при отриманні інвалідності: триває розслідування

Зловживання прокурорів при отриманні інвалідності: триває розслідування


високий відсоток прокурорів, які мають статус особи з інвалідністю, виявлено у двох областях: Черкаській та Хмельницькій.

Триває службове розслідування щодо можливих зловживань прокурорів під час отримання груп інвалідності. Про це 23 жовтня Офіс генпрокурора.

Зазначається, що перевірка охоплює всі регіони, спецпрокуратури та центральний апарат. Досліджуються як питання, пов’язані з набуттям прокурорами статусу особи з інвалідністю, так і отримання пенсійних виплат за рішенням суду.

За попередніми даними службового розслідування, високий відсоток прокурорів, які мають статус особи з інвалідністю, виявлено у двох областях: Черкаській та Хмельницькій.

Як повідомляється, згідно з опрацьованою на цей час інформацією, на Черкащині 60 прокурорів органів прокуратури мають статус особи з інвалідністю. Це становить 27,4% від загальної кількості працюючих там прокурорів. 59 з них отримали його до повномасштабного вторгнення.

В Хмельницькій області такий статус має 61 прокурор або 29,8% від загальної кількості. 50 отримали групи інвалідності до повномасштабного вторгнення.

У решті прокуратур та в Офісі Генерального прокурора цей показник не перевищує 10%. Зокрема, у 18 прокуратурах частка прокурорів, які мають групи інвалідності менша за 5% від загальної чисельності, ще у 11 прокуратурах – від 5 до 10%.

В Офісі Генерального прокурора 22 прокурори мають статус особи з інвалідністю. Це 2,5% від загальної чисельності прокурорів, які працюють у центральному апараті.

“По кожному з цих фактів буде проведена ретельна перевірка та надана оцінка як в межах службового розслідування, так і в межах кримінального провадження”, – зазначили в Офісі генпрокурора.

Нагадаємо, під час перевірок МСЕК стало відомо, що за корупційною схемою інвалідність оформили близько 50 прокурорів Хмельницької області.

Як повідомлялося. Зеленський провів засідання РНБО стосовно ситуації зі МСЕК. За його результатами генпрокурор Андрій Костін подав у відставку.



Теги за темою
Прокуратура прокурор
Джерело матеріала
loader