Rheinmetall у Британії вироблятиме стволи для танків і гармат в межах нової оборонної угоди
Rheinmetall у Британії вироблятиме стволи для танків і гармат в межах нової оборонної угоди

Rheinmetall у Британії вироблятиме стволи для танків і гармат в межах нової оборонної угоди

Німецький виробник Rheinmetall побудує завод у Британії для виробництва стволів артилерії та танків з 2027 року. Це частина нової оборонної угоди між Німеччиною та Британією для посилення військового співробітництва.

Німецький виробник зброї Rheinmetall вироблятиме стволи для зброї у Великій Британії в рамках нової масштабної оборонної угоди між Берліном і Лондоном, спрямованої на поглиблення військового співробітництва та посилення підтримки України. Про це повідомляє Financial Times.

Деталі

Зазначається, що новий завод стане частиною глобальних зусиль для збільшення виробництва артилерії та боєприпасів після того, як повномасштабне вторгнення володимира путіна виснажило запаси і продемонструвало слабкі сторони ланцюгів постачання.

Завод, місце розташування якого ще не визначено, почне виробляти стволи для артилерійських гармат і основних бойових танків з 2027 року. Це будуть стволи для калібрів 120 мм і 155 мм гаубиць, а також для британських танків Challenger 3. Це означає, що виробництво артилерійських стволів у Великій Британії буде відновлено вперше за останнє десятиліття, а сталь для них виготовлятиме компанія Sheffield Forgemasters.

Генеральний директор Rheinmetall Армін Паппергер заявив, що інвестиції компанії у Велику Британію забезпечать її лідерські позиції у розвитку та виробництві оборонних технологій, які сприяють як національній, так і глобальній безпеці.

Німеччина, найбільший оборонний підрядник у Європі, також розглядає у майбутньому можливість виробництва вибухових речовин для боєприпасів у Британії. Завод стане частиною зусиль з інтенсифікації британсько-німецької оборонної співпраці в рамках ширшої угоди, яку підпишуть міністр оборони Британії Джон Хілі та його німецький колега Борис Пісторіус.

Джерело матеріала
loader