Російська пропаганда намагається зірвати евакуацію жителів прифронтових районів, - ЦПД
Російська пропаганда намагається зірвати евакуацію жителів прифронтових районів, - ЦПД

Російська пропаганда намагається зірвати евакуацію жителів прифронтових районів, - ЦПД

Таким чином росіяни хочуть обмежити дії Сил оборони та скористатися місцевим населенням як «живим щитом».

Російська пропаганда продовжує свої зусилля з дискредитації українських військових та зриву евакуації місцевого населення з прифронтових районів. У своїй інформаційній кампанії ворог використовує цивільних українців. Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО. 

«Пропагандисти вдаються до вже відпрацьованого методу – публікують розповіді місцевих мешканців з яскравим описом нібито «злочинів українських військових». Вони заявляють про «розстріли» за відмову евакуюватися та «полювання» на дітей, при цьому не надаючи жодних доказів своїх слів. Більше того, герої таких репортажів самі говорять, що не бачили нічого подібного на власні очі, а нібито від когось почули», - інформують у ЦПД. 

Таким чином, зазначають аналітики Центру, росіяни намагаються залякати жителів прифронтових районів, щоб вони не приймали допомогу українських військових для евакуації із зони бойових дій – для того, аби обмежити дії Сил оборони та скористатися місцевим населенням як «живим щитом». 

Крім того, «подібними фейками ru-пропаганда намагається створити для окупаційних військ образ «рятівників» місцевого населення», йдеться у повідомленні. 

Раніше із посиланням на Центр протидії дезінформації ми повідомляли, що історія про те, що прапори Росії та Північної Кореї нібито вивісили на Покровському напрямку, є елементом інформаційних операцій. За словами керівника ЦПД Андрія Коваленка, росіяни зараз «масштабуватимуть тему КНДР і намагатимуться використати її в якості пропаганди страху проти України. Лякатимуть максимально, намагатимуться перекручувати правдиву інформацію про 12 тисяч військових КНДР на території Росії, брехнею про сотні тисяч».

Читайте також:

  • Роспропаганда активізувала зусилля зі зриву мобілізації в Україні, - ЦПД
  • У 2025 році Росія збільшить витрати на пропаганду за рахунок соціальних статей, - ЦПД

Фото: ЦПД

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Джерело матеріала
loader