Стабільна з часів Меркель: якою є зовнішня політика Німеччини
Стабільна з часів Меркель: якою є зовнішня політика Німеччини

Стабільна з часів Меркель: якою є зовнішня політика Німеччини

Навіть попри повномасштабне вторгнення Росії в Україну, основи зовнішньої політики Німеччини не змінилися. Детальніше 24 Каналу розповів політолог, директор Берлінського центру досліджень Східної Європи
Дмитро Стратієвський.

Про зовнішню політику Німеччини

Дмитро Стратієвський зазначив, що від початку об'єднання Німеччини у 1990 році усюди великими червоними літерами написано "дипломатія завжди на часі, тому будь-який конфлікт передусім повинен розв'язуватися дипломатичним шляхом".

Та і загалом засоби політичних комунікацій у німецьких коридорах влади також дипломатичні. Відповідно фронтальними атаками навряд вийде добитися якогось результату.

На мій погляд, розумним буде поєднувати кілька інструментів, як часто буває у міжнародних відносинах. З одного боку, дипломатична мова. З іншого – більш чітка комунікація, мовляв, "що ми хочемо",
– зазначив політолог.

Німецькі політики начебто равлики, які після кавалерійських наскоків заповзають в мушлю, ховаючись від міжнародного світу. Вони будуть усміхатися й тиснути руку, але не рухнуть з мертвої точки, вважає Дмитро Стратієвський.

Що цікаво, міністерство закордонних справ Німеччини викликало "на килим" посла Північної Кореї на тлі інформації про залучення північнокорейських військ для війни проти України.

Теги за темою
Новини політики
Джерело матеріала
loader
loader