Тайвань помітив китайський авіаносець поблизу своїх берегів
Тайвань помітив китайський авіаносець поблизу своїх берегів

Тайвань помітив китайський авіаносець поблизу своїх берегів

Загін кораблів ВМС Народно-визвольної армії Китаю (НВАК) на чолі з авіаносцем «Ляонін» пройшов біля контрольованих Тайванем островів у Південнокитайському морі.

Про це повідомило оборонне відомство острова у мережі Х, передає Укрінформ.

За його даними, кораблі НВАК увечері 22 жовтня пройшли через акваторію поблизу підконтрольних Тайваню островів Пратас (також відомі як Дунша) у північній частині Південнокитайського моря і продовжили рух на північ до Тайванської протоки. Збройні сили Тайваню уважно стежили за ситуацією.

У Пекіні прохід авіаносної ударної групи ВМС НВАК поблизу контрольованих Тайванемостровів назвали штатною ситуацією, оскільки «Ляонін» проходив у територіальних водах Китаю.

«Тайвань є територією Китаю, тому для китайських авіаносців абсолютно нормально ходити в межах своїх власних територіальних вод», - заявив на брифінгу речник МЗС КНР Лінь Цзянь.

За його словами, обидві сторони Тайванської протоки належать одному Китаю і що б не говорила та не робила тайванська влада, їй не вдасться перешкодити неодмінному «об’єднанню» Китаю.

Минулого тижня «Ляонін» брав участь у китайських військових навчаннях поблизу Тайваню. Тоді авіаносець діяв біля південно-східного узбережжя острова в протоці Баші, що відділяє острів від Філіппін, запускаючи літаки з палуби.

Як повідомляв Укрінформ, Китай 22 жовтня провів нові навчання з бойовими стрільбами біля узбережжя провінції Фуцзянь, що межує з Тайванем, лише через тиждень після останніх масштабних повітряно-морських навчань у цьому регіоні.

Теги за темою
Китай
Джерело матеріала
loader
loader