У Хмельницькому за ₴25 мільйонів побудували укриття для ще однієї гімназії
У Хмельницькому за ₴25 мільйонів побудували укриття для ще однієї гімназії

У Хмельницькому за ₴25 мільйонів побудували укриття для ще однієї гімназії

У Хмельницькому побудували укриття для ще однієї гімназії, на що спрямували 25 млн грн із місцевого бюджету.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив міський голова Хмельницького Олександр Симчишин.

“Завершили будівництво ще одного укриття в гімназії у Лезневому (мікрорайон Хмельницького — ред.). Наразі це одне з найбільш функціональних укриттів, які ми маємо у закладах освіти. Воно оснащене автономною електричною та примусовою вентиляцією, санвузлами, душем, спеціальним покриттям підлоги, медкабінетом, можливістю за потреби перебувати там до двох діб. Приміщення має три виходи. Встановлено спеціальний ліфтовий підйомник для людей з інвалідністю”, - написав Симчишин.

За його словами, в укритті передбачені навчальні класи, місце для харчування та забезпечений доступ до інтернету. Окрім того, для укриття та навчального закладу побудували окрему трансформаторну підстанцію.

За проєктом, в укритті можуть перебувати понад 300 людей, але на практиці — до 450. У позаурочний час ним зможуть користуватися і мешканці мікрорайону.

Мер додав, що вартість такого укриття становить 25 млн грн, які виділили з міського бюджету. Роботи тривали менш як рік.

Це укриття стало вже восьмим, побудованим у громаді. Триває будівництво ще п'яти укриттів у закладах освіти.

Як повідомлялося, у Хмельницькому побудували нове укриття для гімназії №19, спрямувавши 25 млн грн із місцевого бюджету.

Фото: Олександр Симчишин

Теги за темою
Школа Будівництво
Джерело матеріала
loader
loader