Запас ходу 700 км і надшвидка зарядка: Geely і Volvo створили незвичний електровен
Запас ходу 700 км і надшвидка зарядка: Geely і Volvo створили незвичний електровен

Запас ходу 700 км і надшвидка зарядка: Geely і Volvo створили незвичний електровен

Електромобіль Zeekr Mix — 4,7-метровий мінівен зі зсувними дверима. Він здатен розігнатися до сотні за 6,8 с та проїхати до 700 км без підзарядки.

У Китаї представили новий Zeekr Mix. Електричний мінівен від Geely надходить у продаж за ціною від 279 900 юанів ($39 250). Про нього розповіли на сайті CarNewsChina.

Електромобіль Zeekr Mix — обтічний мінівен із великим кутом нахилу лобового скла та вузькими матричними фарами. Зсувними є не лише задні двері, але й двері переднього пасажира. На вибір пропонують колісні диски діаметром 19 і 20 дюймів.

Як і всі моделі Zeekr, Mix створений за участі інженерів Volvo. У його основі лежить нова електрична платформа SEA-M.

Двері мінівена зсуваються
Фото: Zeekr

Розміри Zeekr Mix 2025:

  • довжина — 4688 мм;
  • ширина — 1995 мм;
  • висота — 1775 мм;
  • колісна база — 3008 мм;
  • маса — 2639 кг.
Важливо Виробник iPhone презентував потужний електричний мінівен із запасом ходу 660 км (фото)

У салоні Zeekr Mix встановлено вузький цифровий щиток приладів і великий тачскрін, є і проєкція на лобове скло. Доступні версії моделі на 4, 5 та 6 місць.

"Фішка" мінівена – можливість трансформації салону. Передні сидіння можна розвернути та розкласти між ними столик. Також встановлена зсувна центральна консоль з електроприводом, у якій сховано холодильник.

Центральна консоль має електропривід
Фото: Zeekr

Спеціалісти Volvo подбали про безпеку Zeekr Mix. Мінівен має міцний каркас кузова і витримує на даху 2,2-тонний контейнер. Крім того, електровен отримав систему напівавтономного руху.

Електромотор на задній вісі розвиває 415 к. с. і дозволяє розганятися до 100 км/год за 6,8 с та розвивати 180 км/год. Також новий Zeekr Mix має невеликий діаметр розвороту в 9,9 м.

Передні сидіння можна розвернути
Фото: Zeekr

На вибір пропонують батареї ємністю 76 і 102 кВт∙год: запас ходу становить 550 і 700 км, відповідно. 800-вольтна архітектура дозволяє надшвидку зарядку постійним струмом – усього за 10,5 хвилин на 80%.

До речі, недавно дебютував недорогий електрокросовер від Geely і Volvo для Європи.

Також Фокус розповідав про позашляховий кросовер Geely із двигуном Volvo

Теги за темою
електромобілі
Джерело матеріала
loader