Підозрюваним у зґвалтуванні неповнолітньої відмовили у мобілізації до ЗСУ, - Міноборони
Підозрюваним у зґвалтуванні неповнолітньої відмовили у мобілізації до ЗСУ, - Міноборони

Підозрюваним у зґвалтуванні неповнолітньої відмовили у мобілізації до ЗСУ, - Міноборони

У міністерстві оборони відреагували на інформацію, що викликала широкий резонанс у суспільстві, щодо того, що двоє підозрюваних у зґвалтуванні 14-річної дівчинки можуть уникнути покарання, оскільки мають намір вступити до ЗСУ. У Міноборони запевнили, що підозрюваним відмовили у вступі до армії, повідомляє прес-служба відомства.

- Наразі відомо, що підозрюваним у скоєнні цього тяжкого злочину було відмовлено у мобілізації до Збройних сил України. Незважаючи на їх звернення до Обухівського ТЦК та СП для проходження військової служби за контрактом, їм було відмовлено через наявність інформації про їхню можливу причетність до кримінального правопорушення, - зазначили в Міноборони.

Крім того, у відомстві повідомили, що для того, щоб вивчити всі деталі справи, яка викликала резонанс у суспільстві, направили Головну інспекцію МОУ до Обухівського ТЦК та СП. У разі виявлення ознак скоєння кримінального злочину матеріали будуть передані до ГБР, запевнили у Міноборони.

  • 22 жовтня стало відомо, що обвинувачені у справі про зґвалтування неповнолітньої на Закарпатті вирішили мобілізуватися до ЗСУ, і тому не з'явилися на суд. Щоб уникнути покарання, вони вирішили мобілізуватися до ЗСУ в Обухівському РТЦК у Київській області, хоч постійно проживають у Закарпатській області.
  • Адвокат дівчини заявив, що Обухівський РТЦК, ймовірно, допомагає обвинуваченим у справі про зґвалтування дівчинки на Закарпатті втекти від правосуддя через мобілізацію.
  • Злочин стався у серпні 2021 року. Троє мешканців села Верхні Ворота вчинили у підвальному приміщенні стосовно дівчини "дії сексуального характеру", як це охарактеризував суд. Окремі епізоди своїх дій підозрювані знімали на відео.
Теги за темою
Суд
Джерело матеріала
loader
loader