73-річного жителя Кілії судитимуть за стрілянину в місті
73-річного жителя Кілії судитимуть за стрілянину в місті

73-річного жителя Кілії судитимуть за стрілянину в місті

73-річного жителя Кілії судитимуть за стрілянину в місті - Фото 1

Чоловік у нетверезому стані стріляв з пневматичного револьвера в дитину, тварин, будівлю. На щастя, ніхто від протиправних дій зловмисника не постраждав. Слідчі висунули фігуранту обвинувачення в хуліганстві. Йому загрожує до семи років позбавлення волі.

Нагадаємо: подія сталася в серпні у вечірній час. Про стрілянину в поліцію сповістили містяни, які живуть по сусідству з фігурантом. Прибувши за викликом, правоохоронці розшукали правопорушника і вилучили в нього зброю.

В ході досудового розслідування поліцейські встановили, що 73-річний чоловік у стані сп’яніння з вулиці здійснив постріли через паркан сусідів у бік їхнього домоволодіння, намагаючись влучити в собак, які нібито заважали відпочивати. Йдучи з місця злочину, пенсіонер влаштував конфлікт з незнайомкою і здійснив постріл у будівлю поряд розташованого магазину та попрямував на дитячий майданчик, де прискіпався до двох неповнолітніх дівчат. Одна з них втекла, що обурило зловмисника, і він скерував зброю в її бік та натиснув на гачок, втім сталася осічка. Інша дівчина залишилася. Під час спілкування з нею, поліцейські й затримали правопорушника.

Ні люди, ні тварини від протиправних дій чоловіка не постраждали.

Окрім пневматичного револьвера, що містив один набій, слідчі вилучили також гільзи із місць, де зловмисник стріляв. Усі речові докази були скеровані на експертизу.

Як повідомив т.в.о. начальника відділення поліції № 2 Ізмаїльського районного відділу поліції Олександр Паюк, поліцейські затримали фігуранта в процесуальному порядку, а суд на час слідства обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Після проведення експертних досліджень та інших слідчих заходів, на підставі зібраних доказів, слідчі висунули правопорушнику обвинувачення в хуліганстві, тобто грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю, вчиненому із застосуванням предмета, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень.

Досудове слідство в провадженні, що проводилося під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури, завершено. Обвинувальний акт за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України скеровано до суду. За скоєне чоловіку загрожує до семи років позбавлення волі.

Ізмаїльський районний відділ поліції Одещини

Tweet
Джерело матеріала
loader
loader