Держприкордонслужба та Нацгвардія отримали санітарні автобуси з Норвегії
Держприкордонслужба та Нацгвардія отримали санітарні автобуси з Норвегії

Держприкордонслужба та Нацгвардія отримали санітарні автобуси з Норвегії

Днями для госпіталів Держприкордонслужби та Нацгвардії було доставлено санітарні автобуси. Транспорт переданий норвезьким оборонним матеріально-технічним відомством Norwegian Defense Material Agency (NDMA) у рамках Комплексного пакету допомоги НАТО.

Кожна з машин – на базі туристичної моделі Volvo 9700 (6×2) – оснащена передовим медичним обладнанням, що дозволяє одночасно проводити реанімаційні дії трьом тяжко пораненим бійцям. При цьому можна провозити чотирьох лежачих та вісім сидячих поранених. Для завантаження-вивантаження нош автобус обладнаний гідропідйомником біля центральних дверей, над якими встановлено розсувний тентований навіс (маркіза)

Держприкордонслужба та Нацгвардія отримали санітарні автобуси з Норвегії - Фото 1

Держприкордонслужба та Нацгвардія отримали санітарні автобуси з Норвегії - Фото 2

Перед постачанням санітарних автобусів до України по дві групи технічних фахівців від Держприкордонслужби та Нацгвардії пройшли відповідне стажування за кордоном. Зазначимо, що Комплексний пакет допомоги НАТО включає технічне обслуговування санітарних автобусів протягом трьох років, дворічну передоплату супутникового зв’язку Starlink, а також постачання витратних медичних матеріалів.

Джерело матеріала
loader