Як захистити будинок від стрибків струму: надійні рішення
Як захистити будинок від стрибків струму: надійні рішення

Як захистити будинок від стрибків струму: надійні рішення

Як пише SampleBoard, навчитися уникати цих стрибків електричного струму є дуже важливим для всіх домовласників. Що для цього варто зробити, розповідаємо далі.

Що таке стрибок напруги

Стрибок напруги – це раптове підвищення напруги потоку електроенергії, яке перевищує стандарт, дозволений у домі. Така проблема може виникати з ряду причин: удар блискавки, погана проводка, стрибок, викликаний увімкненням чи вимкненням приладів високої потужності, неполадки в загальній електромережі.

Цей сплеск може тривати лише частку секунди, але завдати значної шкоди будь-якому електричному пристрою, підключеному до джерела живлення.

Саме тому важливо звертати увагу на наступні ознаки стрибків напруги та вчасно вимикати прилади з мережі: мерехтіння або тьмяне світло, часто спрацьовують автоматичні вимикачі або перегорають запобіжники, гудіння від розеток або вимикачів, запах гару, що йде від розеток або вимикачів.

Якщо є будь-які із перерахованих вище ознак, настав час викликати електрика, щоб він оглянув будинок і зробив необхідні оновлення.

Як часто виникають прості, але важливі завдання, де не обійтися без шурупокрута? Від роботи по дому до професійних задач, де цінується компактність та витривалість – незамінним помічником стане акумуляторний дриль-шурупокрут від Bosch. Це чудовий вибір для тих, хто шукає якісний інструмент, що служитиме вам багато років.

Як захистити дім від стрибків напруги

Щоб не хвилюватися через можливу шкоду, пов'язану зі стрибками напруги, важливо завчасно захистити свій будинок від них. Для цього:

  • Встановіть пристрої захисту від перенапруги. Використовуйте їх із чутливим електронним обладнанням. І хоча ці пристрої будуть лише поглинати надлишкову напругу, це все ж може допомогти захистити обладнання.

  • Встановіть захист від перенапруги для всього будинку. Зверніться до електрика для встановлення повного захисту від перенапруг у вашому будинку. Наприклад, деякі варіанти забезпечують блокування стрибків напруги на вході, що може запобігти значним пошкодженням.

  • Регулярно перевіряйте електромережу. Ідея полягає в тому, щоб виявити проблему до того, як вона загрожуватиме пристроям.

  • Оновіть щиток. Якщо у вашому домі є старий щиток, можна замінити його на той, що відповідає сучасним вимогам до електроенергії. Це також може допомогти уникнути ризику стрибків напруги.

Джерело матеріала
loader