Інтернет-шахраї ошукали українців на 127 тисяч гривень
Інтернет-шахраї ошукали українців на 127 тисяч гривень

Інтернет-шахраї ошукали українців на 127 тисяч гривень

Упродовж минулої доби шахраї ошукали двох буковинців, заволодівши їхніми заощадженнями на суму понад 127 тисяч гривень.

Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіції у Чернівецькій області.

Аферисти створюють фішингові посилання з метою отримання банківських реквізитів та конфіденційної інформації. Щойно людина вводить ці дані, з її електронного гаманця зникають кошти, які шахраї без труднощів привласнюють.

Саме від такого виду шахрайства потерпіли двоє жителів Чернівецької області. Заявники розповіли співробітникам поліції, що отримали SMS-повідомлення про можливість отримання додаткової виплати від нібито програми "Є-підтримка" з фішинговими посиланнями для заповнення заявки. Перейшовши за посиланнями, буковинці ввели реквізити своїх банківських рахунків, після чого з їхніх карток зникли гроші. Таким чином 33-річний житель Дністровського району втратив майже 120 тисяч гривень, а 27-річна жителька Берегомета – понад 7 тисяч гривень.

Слідчі поліції внесли відомості про вказані факти незаконного заволодіння коштами буковинців до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські рекомендують громадянам не відкривати посилання від незнайомих або малознайомих осіб. А тим паче, якщо в посиланні вас просять вказати такі дані, як:

- ім’я користувача та паролі;

- номери банківських рахунків;

- PIN-коди (особисті ідентифікаційні номери);

- дату вашого народження;

- CVV-коди.

У разі якщо ви все ж таки потерпіли від шахраїв, не зволікайте, телефонуйте на спецлінію "102".

Джерело матеріала
loader