Килим у спальні назвали "пережитком минулого": дизайнери відповіли, чи справді це так
Килим у спальні назвали "пережитком минулого": дизайнери відповіли, чи справді це так

Килим у спальні назвали "пережитком минулого": дизайнери відповіли, чи справді це так

Килим вважають звичною річчю у спальні, а для деяких господарів – вона обов'язкова. Одна дизайнерка з Нью-Йорка назвала це дизайнерське рішення "старим і приміським", що викликало жваве обговорення серед експертів, пише Livingetc.

Чому килим обирати не варто

За словами нью-йоркського дизайнера Періса Форіно, килим від стіни до стіни не в моді, бо він з іншої епохи.

Такий килим нагадує домінантну тенденцію 1970 – 1980-х років, коли весь будинок покривали килимом. Коли я особисто чую фразу "килимове покриття від стіни до стіни", мушу визнати, що перші образи, які постають перед очима, не є чудовими,
– прокоментував експерт.

Дизайнер каже, що йому одразу згадується зелений килим відтінку морської піни у ванній кімнаті бабусиного будинку. А ще великий килим – це джерело для накопичення бруду, який він пригадує з колишнього орендованого будинку.

Килим у спальні: переваги

Експерти здебільшого не погоджуються з думкою нью-йоркського дизайнера. Адже зараз створення комфорту в спальні є одним із пріоритетів під час облаштування житла. Майже всі найкращі інтер'єри передбачають якесь м'яке покриття для ніг.

Це простір, де м'якість і комфорт переважають усе інше, тож навіщо вам ставати на холодну підлогу, якщо можна "потонути" в плюшевому килимі?
– роздумують фахівці.

І килим, безперечно, може бути стильним доповненням до інтер'єру. Зараз існує стільки відтінків, візерунків і матеріалів, що можна обрати покриття під будь-який стиль дизайну.

Килим у спальні: так чи ні

Нерухомість Килим у спальніЯскравий смугастий килим у спальні / Фото Crucial Trading

Найкращим варіантом дизайнери вважають яскраві та візерункові килими. Вони і не нагадують стиль 70 – 80-х, і виконують свою "затишну функцію". До того ж такі килими зазвичай з коротким ворсом, а це означає, що за ними буде легко доглядати.

Джерело матеріала
loader