На Сумщині судитимуть подружжя, яке передавало росіянам дані про оборону кордону
На Сумщині судитимуть подружжя, яке передавало росіянам дані про оборону кордону

На Сумщині судитимуть подружжя, яке передавало росіянам дані про оборону кордону

Судитимуть подружжя, які передавали ворогу дані про оборону північно-східних рубежів на Сумщині.

Про це повідомляє в Телеграмі Сумська обласна прокуратура, передає Укрінформ.

"Сумською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 61-річної жінки та її 66-річного чоловіка за фактом вчинення державної зради. Чоловік відповідатиме ще й за виправдовування та заперечення збройної агресії Росії", - йдеться в повідомленні.

На Сумщині судитимуть подружжя, яке передавало росіянам дані про оборону кордону - Фото 1

Зазначається, що подружжя безробітних місцевих жителів ще з початку 2024 року розпочали співпрацю з представником агресора.

На Сумщині судитимуть подружжя, яке передавало росіянам дані про оборону кордону - Фото 2

"На виконання ворожого завдання обвинувачені на власному автомобілі об’їжджали прикордоння, де відслідковували позиції Сил оборони. Узагальнену інформацію жінка надсилала куратору з РФ. Зокрема відправляла зображення цифрової мапи, на якій відмічала GPS координати військових, які обороняють північно-східні рубежі України", - наголосили в прокуратурі, додавши, що її чоловік під час спілкування зі знайомими радів обстрілам по позиціях українських захисників.

На даний час обвинувачені перебувають під вартою.

Раніше Укрінформ повідомляв, що Служба безпеки України затримала подружжя та їхнього спільника, які розвідували та передавали ГРУ Росії дані про місця зосередження особового складу та військової техніки Збройних сил України на правобережній частині Херсонської області.

Джерело матеріала
loader