SETI сканує далекі галактики на пошук інопланетних технологій
SETI сканує далекі галактики на пошук інопланетних технологій

SETI сканує далекі галактики на пошук інопланетних технологій

Вчені розпочали унікальний пошук за допомогою масиву Murchison Widefield Array, щоб сканувати тисячі віддалених галактик на наявність ознак передових інопланетних технологій.

Інститут SETI разом із дослідницьким центром SETI у Берклі та Міжнародним центром радіоастрономічних досліджень розпочали відоме дослідження з використанням масиву Murchison Widefield Array у Західній Австралії. Це піонерське дослідження під керівництвом доктора Ченоа Трембле та професора Стівена Тінгея спрямоване на виявлення інопланетних технологій у галактиках за межами нашої за допомогою низьких радіочастот (100 МГц).

Передові позаземні пошукові технології

Інноваційне дослідження використовує велике поле зору масиву, дозволяючи команді охопити близько 2800 галактик за одне спостереження з відомою відстанню для 1300 з них. Цей підхід розширює традиційні дослідження SETI, які зазвичай зосереджуються на сигналах у нашій галактиці, щоб досліджувати технологічно розвинені суперцивілізації, які можуть існувати у далеких галактиках. Щоб надіслати сигнал з іншої галактики, цивілізації знадобиться досить потужна технологія, щоб використовувати енергію свого сонця або кількох зірок у своїй галактиці.

Уявлення з початкових висновків

«Ця робота є значним кроком вперед у наших зусиллях виявити сигнали від розвинених позаземних цивілізацій», — сказав Трембле. «Велике поле зору та низький діапазон частот MWA роблять його ідеальним інструментом для такого роду досліджень, а обмеження, які ми встановлюємо, керуватимуть майбутніми дослідженнями».

Хоча це перше дослідження не виявило жодних техносигнатур (ознак інопланетної технології), воно дає інформацію, яка допоможе зосередити майбутні пошуки. Це показує, наскільки важливо продовжувати досліджувати різні радіочастоти та використовувати унікальні можливості таких телескопів, як MWA.

Розширення досліджень техносигнатури

«MWA продовжує відкривати нові шляхи дослідження Всесвіту для розумних цивілізацій і техносигнатур, використовуючи ті самі дані для вивчення астрофізики зірок і галактик. Ця робота є новою та новою, але також відкриває шлях для майбутніх спостережень за допомогою ще більш потужних телескопів», — сказав Тінгей, який також є директором MWA.

Це дослідження підкреслює важливість співпраці на міжнародному рівні та використання передових технологій для розширення нашого розуміння Всесвіту. Інститут SETI досліджує космос у пошуках ознак розумного життя та працює над розширенням наших знань про Всесвіт.

Джерело матеріала
loader