У Рівному затримали підозрюваного у підпалі дверей квартири військовослужбовця
У Рівному затримали підозрюваного у підпалі дверей квартири військовослужбовця

У Рівному затримали підозрюваного у підпалі дверей квартири військовослужбовця

У Рівному затримали підозрюваного у підпалі дверей квартири військовослужбовця - Фото 1

За процесуального керівництва Рівненської окружної прокуратури уродженцю рф повідомлено про підозру в замаху на умисне знищення чужого майна шляхом підпалу (ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 194 КК України).

За даними досудового розслідування, 32-річний громадянин України без постійного місця проживання, пристав на пропозицію, отриману в Telegram-каналі, за 30 000 грн спалити двері квартири по вулиці Кулика і Гудачека в Рівному, де проживає військовослужбовець з родиною.

12 жовтня чоловік купив легкозаймисту суміш, облив нею «замовлені» двері та підпалив їх. Завдяки тому, що пожежу вчасно помітили – довести злочин до кінця підозрюваний не зміг.

Після підпалу чоловік втік до Києва, але його розшукали, затримали, привезли до Рівного та повідомили про підозру. А 19 жовтня суд обрав зловмиснику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Правоохоронці наразі перевіряють причетність чоловіка до інших злочинів. Досудове розслідування здійснюють працівники Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 10 років.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Рівненської окружної прокуратури

Tweet
Джерело матеріала
loader