Україна відкрила посольство в Омані
Україна відкрила посольство в Омані

Україна відкрила посольство в Омані

Посольство України офіційно розпочало роботу в Султанаті Оман.

У церемонії відкриття нової закордонної дипломатичної установи взяли участь міністри закордонних справ України Андрій Сибіга та Оману Бадр бін Хамад Аль-Бусаїді, передає Укрінформ з посиланням на Міністерство закордонних справ України.

Посольство України в Омані стало восьмою закордонною дипломатичною установою у хвилі розширення дипломатичної присутності України в Африці та на Близькому Сході, яка триває з 2022 року, зазначили у зовнішньодипломатичному відомстві.

Україна відкрила посольство в Омані - Фото 1 Посольство України офіційно розпочало роботу в Султанаті Оман / Фото: МЗС

Очільник МЗСу виступі на церемонії акцентував, що відкриття нових посольств у державах Африки та Близького Сходу є частиною ширшого зовнішньополітичного курсу на зміцнення звʼязків України з країнами так званого «Глобального Півдня». Він також висловив переконання, що започаткування діяльності закордонної дипломатичної установи виведе двосторонні відносини України та Оману на якісно новий рівень.

«Султанат Оман має стратегічне значення для України з огляду на своє географічне розташування, критично важливу роль в ланцюгах постачання енергоресурсів, місце на світовому енергетичному ринку як члена ОПЕК, можливості постачання українського продовольства до держав східної Африки, авторитетний голос у Раді співробітництва арабських держав Затоки», - зазначив Сибіга.

Як повідомляв Укрінформ, у рамках хвилі розширення дипломатичної присутності України вже розпочали роботу дипустанови в Ботсвані, Гані, Демократичній Республіці Конго, Кот-дʼІвуарі, Мавританії, Мозамбіку та Руанді.

Теги за темою
МЗС України
Джерело матеріала
loader