Український композитор Роман Григорів зіграв у Британії на інструменті з російської ракети
Український композитор Роман Григорів зіграв у Британії на інструменті з російської ракети

Український композитор Роман Григорів зіграв у Британії на інструменті з російської ракети

У Бленгеймському палаці (Оксфордшир, Англія) в супроводі Національного ансамблю солістів «Київська камерата» український композитор та музикант Роман Григорів зіграв на інструменті, зробленому з корпусу ракети РСЗВ «Ураган», яку російські окупанти запустили по Україні в 2022 році.

Про це повідомляє Міністерство культури та стратегічних комунікацій України у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Зазначається, що маестро Роман Григорів вперше зіграв на своєму незвичайному інструменті у Великій Британії разом з «Київською камератою» під керівництвом художнього керівника Богдани Півненко та музичного керівника Кері-Лінн Вілсон.

Український композитор Роман Григорів зіграв у Британії на інструменті з російської ракети - Фото 1

«Інструмент, який створили з частин російської ракети, став яскравим центральним елементом концерту, який нещодавно відбувся у Бленгеймському палаці», - йдеться у повідомленні.

Український композитор Роман Григорів зіграв у Британії на інструменті з російської ракети - Фото 2

За словами Григоріва, ракета-віолончель символізує жах, якого зазнав український народ через розв’язану Росією війну. 

Гала-вечеря на підтримку України, організована Фундацією Оксбридж, привернула увагу до повномасштабної війни в Україні та необхідності допомогти талановитим молодим студентам отримати доступ до освіти у Великій Британії та США, щоб забезпечити наступне покоління необхідними знаннями для відбудови країни.

Як повідомляв Укрінформ, торік в Івано-Франківську лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка, композитор Роман Григорів вперше разом з оркестром струнних зіграв композицію «Голос пекельної стріли». У ній зазвучала ракета РСЗВ «Ураган». 

Фото: Національний ансамбль солістів «Київська камерата»/Facebook

Джерело матеріала
loader