З-понад 470 прокурорів на Харківщині 22 мають інвалідність
З-понад 470 прокурорів на Харківщині 22 мають інвалідність

З-понад 470 прокурорів на Харківщині 22 мають інвалідність

З 471 прокурора на Харківщині 22 мають інвалідність, більшість набули цього статусу до повномасштабного вторгнення.

Про це повідомила у Телеграмі Харківська обласна прокуратура, передає Укрінформ.

"Станом на 24 жовтня у Харківській обласній прокуратурі та 14 окружних прокуратурах працює 471 прокурор, з яких 22 мають статус особи з інвалідністю. Це становить 4,6% від загальної кількості працюючих прокурорів. Більшість з них, а саме 17 прокурорів, отримали групи інвалідності до повномасштабного вторгнення РФ. Друга група інвалідності лише у 6 прокурорів, з них троє мають інвалідність з дитинства", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що серед підстав отримання інвалідності вказуються онкологічні захворювання, ураження опорно-рухової системи, втрата ока, а також травми, пов'язані з захистом Батьківщини.

"Для підтвердження відповідного статусу прокурори готові пройти повторні обстеження. Також повідомляємо, що у керівника Харківської обласноїпрокуратури та його заступників немає інвалідностей будь-яких груп. Викладена інформація передана до Офісу генерального прокурора в межах службового розслідування", - додали в прокуратурі.

Як повідомлялося, керівництво Харківської облпрокуратури отримує пенсії за вислугою років, що підтвердили у пресслужбі відомства.

Громадська організація "Харківський антикорупційний центр" звернула увагу на те, що у деяких випадках ПФУ відмовляв прокурорам у нарахуванні пенсії, тож вони цього добивалися у судовому порядку. Аналіз судових рішень показує, що дехто з прокурорів став пенсіонером у 36, 38 років, і до їхнього прокурорського стажу судом додавалися навчання чи робота у приватних структурах, що жодним чином не аргументувалося.

Теги за темою
Прокуратура
Джерело матеріала
loader
loader