ЖІнка хотіла продати товар онлайн, натомість втратила 40 тисяч гривень
ЖІнка хотіла продати товар онлайн, натомість втратила 40 тисяч гривень

ЖІнка хотіла продати товар онлайн, натомість втратила 40 тисяч гривень

Минулої доби троє жителів Сумщини стали жертвами шахраїв та звернулися через це до поліції за допомогою.

До Сумського районного управління поліції з заявою про злочин звернулася 36-річна жителька Сумського району. Жінка повідомила, що отримала дзвінок нібито від оператора банку, який запропонував для безпеки змінити їй пін-код картки і порадив в банківському додатку натиснути цифру «1». Жінка, виконавши вказівки невідомого, трохи згодом зайшла до свого додатку та виявила, що з її рахунку були викрадені гроші у сумі 4000 гривень.

До Конотопського райвідділу поліції звернулася 64-річна жінка. Їй на мобільний телефон надійшов дзвінок від чоловіка, який назвався працівником банку і розповів про нібито «підозрілу активність на її банківській картці». Зловмисник порадив громадянці заблокувати банківську карту та випитав у неї коди, які надійшли жінці в СМС-повідомленнях. Внаслідок такої довірливості і необачності у жінки з пенсійної та кредитної карток зникли гроші у сумі понад 38 000 гривень.

Також від злочинних дій невідомого афериста постраждала і 24-річна жителька одного з сіл Роменського району. Невідома особа на сайті оголошень «OLX» за допомогою послуги «OLX-доставка» нібито хотіла придбати у неї товар, а натомість шахрайським шляхом заволоділа грошима з її банківської картки в сумі 40 000 гривень. Гроші зникли після того, як жінка перейшла за надісланим їй у месенджері «Viber» посиланням та ввела там секретні дані своєї банківської картки.

Джерело матеріала
loader