Арештована техніка компанії регіонала зникла з будмайданчика в Голосієві
Арештована техніка компанії регіонала зникла з будмайданчика в Голосієві

Арештована техніка компанії регіонала зникла з будмайданчика в Голосієві

Про це повідомляють журналісти СтопКору.

Вкрали невідомі злодії чи сховали від арешту самі "господарі"? Як виявили журналісти, дві вантажівки з піском і навантажувач, які поліція вилучила під зобов'язання власника за адресою вул. Промислова, 4 у Києві, зникли з території майданчика, де мали б зберігатись. Цю техніку й земельну ділянку пов'язують зі скандально відомою компанією "Мостобуд" ексрегіонала Володимира Продивуса, який роками "засвоював" надра на комунальній ділянці в обхід держави і громади. Однак водна поліція в цій ситуації фактично бездіє.

Раніше повідомлялось: У Голосіївському районі столиці поліція вилучила техніку "Мостобуду" регіонала Продивуса, що незаконно працювала там

23 жовтня у межах кримінального провадження поліція вилучила дві вантажівки з піском та навантажувач "мостобудівців" по вул. Промислова у столичному Голосієві. Техніку було опломбовано й залишено на майданчику для зберігання під зобов'язання власників – ТОВ "Віпек" (бенефіціар – Сергій Шапран, якого медіа називають новим піщаним партнером Продивуса).

Арештована техніка компанії регіонала зникла з будмайданчика в Голосієві - Фото 1
Арештована техніка 23 жовтня

Однак вже 25 жовтня стопкорівці зафіксували, що вилученої техніки на місці більше немає.

Арештована техніка компанії регіонала зникла з будмайданчика в Голосієві - Фото 2
Арештована техніка “Мостобуду” Продивуса зникла з майданчика в Голосієво

"Вчора дві фури і фронтальний навантажувач були тимчасово вилучені поліцією під особисте зобов'язання компанії "Віпек", яка тут намагалася видобувати і продавати пісок. Але, як бачимо, вони своє зобов'язання порушили. І на території зараз немає ані машин, ані навантажувача. Натомість навантажувач ми бачимо на майданчику "Юніграну". І зараз він виконує роботи з завантаження щебеню. На ділянці залишився лише бульдозер, кран також склали", журналіст Роман Литвин.

Арештована техніка компанії регіонала зникла з будмайданчика в Голосієві - Фото 3
Зниклий навантажувач знайшовся на майданчику

Знімальна група також задокументувала, як на "точці" по вул. Промислова складають кран, яким вивантажували пісок з барж. За попередньою інформацією, наразі його перетягують під Дарницький міст, де ділянка по вул. Баренбойма теж певний час перебувала в оренді "Мостобуду" Продивуса.

Арештована техніка компанії регіонала зникла з будмайданчика в Голосієві - Фото 4
Кран складають та перетягують під Дарницький міст

Оскільки водна поліція на вказані дії ніяк не відреагувала, а у прокуратурі відмовились від коментарів, журналісти відправились до Голосіївського управління поліції.

Популярні новини зараз
Незаконний ресторан у київському парку “Партизанська слава” не можуть знести вже 12 років У столиці України сьогодні відбудеться Синод УПЦ МП Розслідувачі Bihus.Info знайшли, як друзі голови фракції Порошенка в Київраді заволоділи комунальними обʼєктами На Київщині зареєстровано новий випадок захворювання свиней на африканську чуму
Показати ще

Зауважимо, під час прийому перший заступник керівника Подільської окружної прокуратури, який курує відділ поліції в річковому порту Київ, повідомив СтопКору, що витребує цю кримінальну справу. Однак чому у справі практично не проводяться слідчі дії – не пояснив.

"Техніці дали піти. Правоохоронці заплющили очі, фактично граючи "і нашим, і вашим". Нібито й вилучили, зупинили протиправну діяльність – молодці! І разом з тим сильного урону шахраям не нанесли. Знаряддя злочину благополучно покинули місце злочину. Так і "зливаються" гучні справи", – коментує відомий журналіст, волонтер, координатор ВГО "Стоп корупції" Роман Бочкала.


Джерело матеріала
loader
loader