Артем Пивоваров та ONUKA представили дуетну пісню і кліп на неї
Артем Пивоваров та ONUKA представили дуетну пісню і кліп на неї

Артем Пивоваров та ONUKA представили дуетну пісню і кліп на неї

Артем Пивоваров запустив новий проєкт про українську поезію «ВІРШІНШІ» та презентував спільну роботу з ONUKA «Сьогодні». За основу пісні було взято однойменний вірш представника «Розстріляного відродження», основоположника українського футуризму Михайля Семенка.

Візуалізацію «Сьогодні» складно назвати просто кліпом. Протягом відео ми спостерігаємо за перевтіленнями Артема Пивоварова і ONUKA. Обидва артисти постають у 5 незвичних образах, а події розгортаються у сповненому таємничості готелі, де відбуваються дивні речі. За сюжетом, головний герой тікає від невідомого переслідувача, до кінця не розуміючи, що відбувається, чому за ним слідкують та що робити. На своєму шляху він зустрічає різноманітних персонажів, не усвідомлюючи, ким вони є. Це історія про особистостей, що живуть всередині головного героя. Готель уособлює внутрішній світ героя та ховає в собі таємниці, як і будь-яка людина у реальному житті.

Історія не має кінця: це петля часу, в якій головний герой зрештою усвідомлює, що той, хто його переслідував, — це він сам, і єдиним виходом є прийняття себе з усіма гранями.

  • Артем Пивоваров: «Експерименти завжди є пріоритетом у моїй творчості, це невід'ємний елемент мого світогляду. «Сьогодні» — яскравий доказ того. Ця робота потішить поціновувачів моєї ранньої творчості та стане несподіванкою для більшості. Мені подобається поезія Михайля Семенка, він був бунтівником у світі літератури, тому за основу було взято саме його вірш. Дуже вдячний ONUKA за довіру, відкритість та сміливість взяти участь у цьому експерименті, вона доповнила цю роботу своєю творчою індивідуальністю. У візуалізації «Сьогодні» ми постаємо перед глядачем у дуже незвичних амплуа. Ми створили своєрідний міні-фільм, збагачений яскравими образами, що занурює в захопливу історію, вражає і часом навіть шокує. Під час прослуховування та перегляду цієї роботи можуть виникати різні відчуття, але вона неодмінно викличе емоції, а це і є головною метою мистецтва».
  • ONUKA: «Багато хто знає, що я не людина дуетів. Але змінюється час, змінюємось ми. Змінюється музика і наративи. Мабуть, настав момент, коли я стала відкритою до нових можливостей, які пропонує простір і які знаходять у мені відгук. Чому я не вагалася, щоб погодитися на цей проєкт? Тому що мені подобається переосмислення української літератури, і я стежила за цим проєктом Артема. Коли він запропонував мені саме цей вірш, я одразу зацікавилася, адже він мені давно подобався. Цей вірш вибивається з усього, що я знала з української поезії. Він точно особливий. І коли Артем мені надіслав демку, я зрозуміла, що це виклик і для мене, і для нього. Це, на мою думку, експеримент для обох артистів, певний вихід із зони комфорту. А коли я дізналася про концепцію відео, то зрозуміла, що це справді той експеримент, у якому я хочу взяти участь. Це ідеальний збіг».

Джерело матеріала
loader