Білорусь зупинила будівництво військового містечка поблизу кордону з Україною
Білорусь зупинила будівництво військового містечка поблизу кордону з Україною

Білорусь зупинила будівництво військового містечка поблизу кордону з Україною

Білоруське міноборони призупинило будівництво військового містечка у Гомельській області неподалік від кордону з Україною.

Про це повідомило білоруське Радіо Свобода, передає Укрінформ.

Білорусь зупинила будівництво військового містечка поблизу кордону з Україною - Фото 1

Журналісти проаналізували супутникові знімки і встановили, що роботи на місці об’єкта «Чайка» (колишнього радянського піонерського табору), розташованого за 40 кілометрів від кордону з Україною, ймовірно, були зупинені з невідомих причин.

Білорусь зупинила будівництво військового містечка поблизу кордону з Україною - Фото 2

Джерело "Радіо Свобода" надіслало до редакції фотографії, зроблені на території цього об’єкта, яке належить міністерству оборони Білорусі. Вони показують, що там немає ніякої активної діяльності. Наразі єдине, що зробили – знесли корпуси колишнього піонерського табору. На об’єкті немає ні обладнання, ні працівників, ні охорони.

Також видання отримало супутникові знімки, які підтверджують інформацію, отриману від джерела. На супутниковому знімку від 10 жовтня 2024 року видно, що на території колишнього табору нових об’єктів не з’явилося.

Білорусь зупинила будівництво військового містечка поблизу кордону з Україною - Фото 3

Про плани з будівництва нового військового містечка та полігону в Гомельській області стало відомо минулого року, і вони були прописані в державній інвестиційній програмі. Першу чергу мали завершити у березні 2024 року. Проте з невідомих причин будівництво призупинили. Станом на 23 жовтня нових будівель на місці колишнього табору не з'явилося.

За інформацією офіційних джерел, на будівництво нового військового містечка в 2023 році планувалося виділити з бюджету 500 тисяч рублів, у 2024 і 2025 роках - 10 і 40 мільйонів відповідно. Проєкт мав стартувати в 2023 році і завершитися в 2027-му.

Як повідомляв Укрінформ, у січні журналісти дізналися, що міноборони Білорусі будує нове військове містечко в Гомельській області.

Територія Білорусі використовувалася як плацдарм для наступу Росії на Київ і Чернігів у лютому 2022 року. РФ також здійснювала з Білорусі повітряні нальоти та ракетні удари.

Фото: svoboda.org

Джерело матеріала
loader