CEO Microsoft Сатья Наделла отримав +63% винагороди за рік масових звільнень та зламів
CEO Microsoft Сатья Наделла отримав +63% винагороди за рік масових звільнень та зламів

CEO Microsoft Сатья Наделла отримав +63% винагороди за рік масових звільнень та зламів

CEO Microsoft Сатья Наделла отримав +63% винагороди за рік масових звільнень та зламів - Фото 1

Попри звільнення та інциденти з безпекою даних, керівник Microsoft Сатья Наделла отримав колосальне 63% збільшення своєї винагороди порівняно з попереднім роком.

Згідно з документами компанії, близько 90% винагороди за рік, що закінчився в червні, були акціями Microsoft — $79,1 млн. Сума могла б бути більшою на $5 млн, якби не особисте прохання CEO про скорочення платні через «особисту відповідальність» за зміни, спричинені проблемами компанії з кібербезпекою.

У березні цього року Рада з аналізу кібербезпеки уряду США виявила, що методи безпеки Microsoft недостатні у порівнянні з іншими хмарними провайдерами. Звіт урядової організації критикує реакцію Microsoft впоралася зі зламом китайськими хакерами. Втручання зловмисників привело до розкриття облікових записів електронної пошти 25 організацій, зокрема кількох державних установ.

Президент Microsoft Бред Сміт визнав провину компанії перед Конгресом США: «Ми визнаємо, що можемо і повинні діяти краще, і ми перепрошуємо та висловлюємо наші глибокі вибачення тим, хто постраждав». Microsoft також визнала, що була зламана російською державною групою Midnight Blizzard у листопаді 2023 року, з доступом до багатьох облікових записів корпоративної електронної пошти Microsoft.

Цього року компанія також здійснила два чисельних звільнення: у січні роботу втратили 1900 робочих місць в Activision Blizzard та Xbox, а минулого місяця звільнили ще 650 працівників. Microsoft також закрила чотири ігрових студії — Arkane Austin, Tango Gameworks, Alpha Dog Games та Roundhouse Games у травні цього року.

Тож, здається, рік був бурхливим і його важко назвати надто успішним. Втім, Сатья Наделла не єдиний високопоставлений співробітник Microsoft, який отримав більше цього року. Винагорода головної фінансової директорки Емі Гуд зріс на 30% — до $25,8 млн, а президент Бред Сміт отримав 29% збільшення — $23,4 млн. Тож, схоже, у Microsoft.

Джерела: CNBC, PC Gamer

CEO Microsoft Сатья Наделла отримав +63% винагороди за рік масових звільнень та зламів - Фото 2
Джерело матеріала
loader