iPhone може успадкувати енергоефективний дисплей від Apple Watch Series 10
iPhone може успадкувати енергоефективний дисплей від Apple Watch Series 10

iPhone може успадкувати енергоефективний дисплей від Apple Watch Series 10

Apple може використовувати технологію дисплея LTP03, яка дебютувала в Apple Watch Series 10, щоб підвищити ефективність енергоспоживання та продуктивність дисплея у майбутніх моделях iPhone, вважають спостерігачі індустрії (через The Elec).

LTPO відноситься до TFT-панелі, яка додає оксид до низькотемпературного полікристалічного кремнію (LTPS) TFT, що знижує енергоспоживання при низьких частотах оновлення. Apple застосувала назву "LTPO3" до OLED-дисплеїв, використаних у нещодавно випущеній серії Apple Watch 10, щоб відрізнити їх від LTPO2-дисплеїв, які наразі використовуються в Apple Watch Series 9 і моделях iPhone 16 Pro, оскільки вона замінює TFT (тонкоплівковий транзистор) на більш ефективну версію на основі оксиду.

Ця технологія дозволяє Apple оптимізувати кожен піксель для випромінювання більшої кількості світла під ширшими кутами. Як результат, дисплей Apple Watch Series 10 є до 40 відсотків яскравішим, ніж Series 9, при перегляді під кутом. LTPO3 також дозволяє досягти швидшої частоти оновлення, коли Apple Watch знаходиться в режимі завжди на екрані, переходячи з одного разу на хвилину до одного разу на секунду. Як результат, користувачі тепер можуть бачити секунду, що тикає, без підняття зап'ястя на вибраних циферблатах годинника.

Беручи до уваги, що TFT безпосередньо контролює струм, що змушує OLED-пікселі випромінювати світло, майбутні iPhone з LTPO3 можуть зазнати значних покращень у терміні роботи батареї та кутів огляду. Джерела в індустрії вказують, що Samsung Display готується розробити LTPO3 OLED-панелі, які потенційно можуть бути використані в майбутніх моделях iPhone. Однак, очікується, що серія iPhone 17 наступного року продовжить використовувати технологію LTPO2, розширюючи її застосування на всі моделі, а не лише на пристрої Pro.

Історично Apple тестувала нові технології дисплеїв у Apple Watch, перш ніж впровадити їх у iPhone. Наприклад, оригінальні LTPO-дисплеї, які дебютували в Apple Watch Series 4, зрештою з’явилися в iPhone 13 Pro через три роки. Однак, коли і якщо LTPO3 з'явиться в iPhone, наразі залишається невідомим.

Джерело матеріала
loader
loader