Китайські хакери могли отримати дані з телефонів Трампа й Венса - ЗМІ
Китайські хакери могли отримати дані з телефонів Трампа й Венса - ЗМІ

Китайські хакери могли отримати дані з телефонів Трампа й Венса - ЗМІ

Штаб Трампа цього тижня отримав інформацію про те, що хакери з КНР могли дістати доступ до даних з телефонів кандидатів у президенти й віцепрезиденти через злам американської телекомунікаційної системи.

Про це повідомляє The New York Times із посиланням на обізнані джерела, передає Укрінформ.

«Китайські хакери, які, ймовірно, проникли глибоко в американські комунікаційні мережі, націлилися на дані з телефонів, якими користувався колишній президент Дональд Трамп і його напарник, сенатор від штату Огайо Джей Д. Венс», - зазначається в публікації.

За інформацією джерел, які говорили на умовах анонімності про «дуже делікатну справу національної безпеки», слідчі працюють, аби з'ясувати, які комунікаційні дані могли витекти, якщо це справді сталося.

Інформація з телефонів, якими користуються кандидат у президенти та його напарник, може стати «золотою жилою» для розвідувальних агентств інших країн, зазначає видання. Адже йдеться про те, кому вони дзвонили та писали повідомлення, як часто та скільки велися розмови. До того ж цінність таких даних зростає в рази, якщо хакери можуть стежити за цим у режимі реального часу.

Як повідомляв Укрінформ, американська розвідка заявила про втручання у вибори з боку Росії. Зокрема, РФ за допомогою фейків у соцмережах намагається дискредитувати кандидата у віцепрезиденти від Демократичної партії Тіма Волза, щоб вплинути на результати виборів.

Теги за темою
США Китай Дональд Трамп
Джерело матеріала
loader