Meta побудує навколосвітній підводний кабель
Meta побудує навколосвітній підводний кабель

Meta побудує навколосвітній підводний кабель

Повідомляється, що Meta планує побудувати новий навколосвітній підводний кабель, який пройде з одного боку США на інший через Атлантичний, Індійський і Тихий океани. Відповідно до блогу Subseacables, написаного галузевим оглядачем Родеріком Беком і підприємцем з виробництва підводних кабелів Сунілом Тагаре, у 40 000-кілометровий кабель інвестують 2 мільярди доларів.

Було запропоновано два можливі маршрути для кабелю. Тагаре припустив, що кабель, який отримав назву W за його форму, пройде від східного узбережжя США до Індії з однією зупинкою в Південній Африці, а потім від Індії до західного узбережжя США з ще однією зупинкою в Дарвіні, Австралія.

Натомість Бек припустив, що кабель буде розгалужуватися з Мумбаї до Сінгапуру, потенційно поширюючись до Австралії та Японії. Він додав, що кабель також може включати пункт посадки в Лісабоні, перш ніж відправитися до узбережжя Західної Африки. Розрахункова пропускна здатність кабелю становить 320 Тбіт/с.

Кабель повністю уникатиме Червоного моря, Південно-Китайського моря та Єгипту; всі області, які були проблемними для підводних кабелів в останні роки. Передбачається, що кабель, який, як очікується, на 100 відсотків належатиме Meta, приземлиться на підприємствах Jio в Індії.

DCD звернувся до Meta, але він відмовився від коментарів.

Зараз Meta бере участь у кількох підводних кабелях, включаючи кабелі Echo, Bifrost, Havhingsten, Amite і Anjana. Його кабель 2Africa зараз частково працює.

Джерело матеріала
loader
loader